1. Home
  2. Specialisten
  3. Christel Jeunink

Christel Jeunink Advocaat - Associate partner Intellectuele eigendom & IT-recht

Neem vrijblijvend contact op Telefoon 026 353 83 67 Mobiel 06 3610 78 61 E-mailadres Stuur mij een e-mail Social

Over Christel Jeunink

Biografie

Christel Jeunink is een ervaren advocaat en associate partner bij Dirkzwager. Met meer dan 20 jaar ervaring in het intellectuele eigendomsrecht is Christel gespecialiseerd in IE-contractenrecht. Haar expertise omvat een breed scala aan diensten, waaronder begeleiding van research & development trajecten, opstellen van samenwerkings- en licentieovereenkomsten, en herstructurering van intellectuele eigendomsrechten binnen concerns.

Als deskundige op het gebied van auteursrechten, merkrechten, modelrechten en bedrijfsgeheimen biedt Christel gedegen advies en voert zij effectieve juridische procedures namens haar cliënten. Haar cliënten bestaan voornamelijk uit middelgrote en mid cap ondernemingen, kennisinstellingen en ziekenhuizen die op zoek zijn naar gespecialiseerde juridische bijstand.

Christel startte haar loopbaan in de advocatuur in 2001 bij Dirkzwager, waar ze tot 2007 werkzaam was op de sectie IE/IT. Vervolgens heeft ze haar IE/IT praktijk van 2008 tot 2016 verder ontwikkeld bij een ander gerenommeerd advocatenkantoor. Gedurende de periode van eind 2016 tot begin 2018 bekleedde ze de functie van legal counsel bij Wageningen University & Research. Sinds 2018 is Christel weer terug op de sectie IE/IT van Dirkzwager, waar ze haar uitgebreide kennis en ervaring inzet om haar cliënten effectief bij te staan.

Met haar grondige juridische kennis en bewezen staat van dienst is Christel Jeunink de ideale partner voor ondernemingen die behoefte hebben aan gespecialiseerd advies, strategische begeleiding en juridische vertegenwoordiging op het gebied van intellectuele eigendom.

Functie(s)

2021 Advocaat - Associate partner, Dirkzwager
2018 Advocaat - Senior, Dirkzwager
2018 Advocaat, Dirkzwager advocaten & notarissen
2016 Legal Counsel, Wageningen University & Research
2008 Advocaat - Partner, Van Iersel Luchtman advocaten
2001 Advocaat, Dirkzwager advocaten & notarissen

Opleiding(en)

Nederlands Recht, Radboud Universiteit (2001).

Nevenactiviteit(en)

Christel is lid van de Nederlandse Vereniging voor Intellectuele Eigendom, de Vereniging voor Auteursrecht en de Vereniging voor Reclamerecht. Christel heeft diverse juridische publicaties op haar naam staan.

Talen

Nederlands, Engels

Events


28 mei 2024

IE rechten in de bouw (KMM)

Tijdens ons seminar in 2023 hebben wij uitgebreid gesproken over intellectuele eigendomsrechten in de bouw. Vanwege het grote succes van deze sessie geven wij een vervolg aan dit onderwerp op 28 mei 2024, waarbij we met u de verdieping opzoeken. Het seminar vindt plaats op een passende locatie: het Kröller Müller Museum.


28 mei 2024

IE rechten in de bouw (KMM)

Tijdens ons seminar in 2023 hebben wij uitgebreid gesproken over intellectuele eigendomsrechten in de bouw. Vanwege het grote succes van deze sessie geven wij een vervolg aan dit onderwerp op 28 mei 2024, waarbij we met u de verdieping opzoeken. Het seminar vindt plaats op een passende locatie: het Kröller Müller Museum.

Delen of opslaan

Kennis geschreven door Christel Jeunink

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 25

Best practices in IP contracting

Intellectual property rights (IP) play an important and pivotal role in fostering collaborations between parties engaged in research, development and exploitation of products/services. However, drafting effective IP agreements that comprehensively cover the IP involved comes with its challenges. In this article we will provide some valuable insights that can elevate IP contracts, providing a robust foundation for seamless business collaborations.

Het gebruik van AI in de wetenschap

Artificial Intelligence (AI) wordt steeds vaker gebruikt en zal de komende jaren een steeds grotere rol krijgen. Programma’s als ChatGPT kunnen scherpe teksten schrijven en software als Power BI analyseert data razendsnel. AI biedt studenten en wetenschappers nieuwe kansen, maar brengt ook grote risico’s mee. Welke regels gelden er voor het gebruik van AI in de wetenschap? En hoe bewaakt u als onderzoeker, onderwijsinstelling of onderzoeksinstelling uw wetenschappelijke integriteit?

Valorisatie Podcast -Btw aspecten van onderzoeksprojecten

In deze podcast bespreekt Christel Jeunink met Petra de Waal (beide onderdeel van het valorisatieteam van Dirkzwager) de aandachtspunten op btw-gebied bij het valoriseren van innovaties. Deze podcast is de derde in een serie van podcasts van het valorisatieteam van Dirkzwager.

5 aandachtspunten bij het opstellen van een Material Transfer Agreement

Een Material Transfer Agreement (MTA) is een overeenkomst waarin de overdracht wordt geregeld van specifieke materialen voor onderzoeksdoeleinden. De MTA definieert de rechten van de verstrekkende organisatie en de rechten en verplichtingen van de ontvangende organisatie met betrekking tot de materialen en alle afgeleiden of wijzigingen daarvan. Materialen die vaak worden overgedragen op grond van een MTA zijn biologische en chemische materialen.

Valorisatie Podcast - Wat is valorisatie?

In deze eerste podcast over valorisatie gaan Christel Jeunink en Petra de Waal (beide onderdeel van het valorisatieteam van Dirkzwager) in op wat valorisatie is en spreken ze vanuit hun praktijkervaring over diverse aandachtspunten bij het valoriseren van innovaties. Deze podcast is de eerste in een serie van podcasts van het valorisatieteam van Dirkzwager.

Royalty betaling na verval van octrooirecht

Op 1 maart 2023 heeft de rechtbank Amsterdam uitspraak gedaan in een geschil tussen een licentiegever en diens licentienemer over de betaling van royalty’s. De rechtbank fileert de relevante royaltybepalingen van de (sub-)licentieovereenkomst woord voor woord en komt tot de slotsom dat de pogingen van de (sub-)licentienemer om onder betaling uit te komen geen succes hebben. Ook het argument van de (sub-)licentienemer dat na het verval van de octrooien geen vergoedingsverplichting meer bestaat op grond van Amerikaans dwingend recht en het Europees mededingingsrecht strandt. Een royaltyvergoeding na het verval van de octrooien werd aldus geldig geacht.

Wat moet je weten over licenties?

“In deze tweede podcast van de sectie intellectuele eigendomsrecht nemen Christel Jeunink en Lorena van den Berg u mee in de wereld van licenties. Zij behandelen onder meer wat een licentieovereenkomst is, wat het toepassingsgebied is, welke licentievergoedingen kunnen worden afgesproken en tot slot hebben zij het over sublicenties.”

Wat zijn bedrijfsgeheimen?

Onder bedrijfsgeheimen wordt een breed scala aan knowhow en informatie verstaan. De gespecialiseerde advocaten van Dirkzwager adviseren en helpen u graag bij bescherming van uw bedrijfsgeheimen.

Aandachtspunten bij samenwerkingsverbanden in de zorg: intellectuele eigendom op inbreng en onderzoeksresultaten

Ontwikkelingen in het zorglandschap, zoals de veranderende zorgvraag en meervoudige zorgbehoeften, noodzaken zorgaanbieders om meer en efficiënter samen te werken. Bij het vormgeven en inrichten van een samenwerkingsverband worden de samenwerkingspartners voor tal van uitdagingen en vraagstukken gesteld. Niet alleen moet er een geschikte samenwerkingsvorm (contractueel samenwerkingsverband of een gezamenlijke juridische entiteit) worden gekozen, ook ten aanzien van de positie van patiënten, medewerkers, privacy en intellectueel eigendom moeten er keuzes worden gemaakt. Dit artikel van de artikelenreeks ‘aandachtspunten bij samenwerkingsverbanden in de zorg’, gaat over de intellectuele eigendomsrechten op inbreng en onderzoeksresultaten.

De Staat veroordeeld wegens het schenden van een auteursrechtlicentie

De rechtbank Den Haag heeft in een uitspraak van 18 november 2020 de Staat veroordeeld tot het betalen van een boete van € 70.000 wegens het schenden van een auteursrechtlicentie op een boek over (ex)gedetineerden. Daarnaast heeft de Staat de persoonlijkheidsrechten van de auteurs zoals bedoeld in artikel 25 lid 1 Auteurswet (Aw) geschonden. In dit blog bespreken wij hoe de Staat tot een schending van de licentieovereenkomst en de persoonlijkheidsrechten van de auteurs heeft kunnen komen.

1 2 3