1. Home
  2. Specialisten
  3. Christel Jeunink

Christel Jeunink Advocaat - Associate partner Intellectuele eigendom & IT-recht

Neem vrijblijvend contact op Telefoon 026 353 83 67 Mobiel 06 3610 78 61 E-mailadres Stuur mij een e-mail Social

Over Christel Jeunink

Biografie

Christel Jeunink is sinds 2001 advocaat op het gebied van intellectuele eigendom, reclamerecht en internetrecht. Haar focus ligt op begeleiden van research & development trajecten en het adviseren over samenwerkings- en licentieovereenkomsten.

Verder adviseert Christel over het merken-, handelsnaam-, modellen- en auteursrecht. Tevens is zij actief op het gebied van het reclamerecht en begeleid zij domeinnamengeschillen. Christel staat ondernemingen, kennisinstellingen en particulieren bij. Zij adviseert, procedeert en stelt contracten op voor haar cliënten.

Van 2001 tot en met 2007 was Christel als advocaat werkzaam op de sectie IE/IT van Dirkzwager. Van 2008 tot 2016 heeft zij haar IE/IT praktijk uitgeoefend bij een middelgroot advocatenkantoor in Brabant. Van eind 2016 tot begin 2018 was zij legal counsel bij Wageningen University & Research. Vanaf 2018 is zij weer werkzaam op de sectie IE/IT van Dirkzwager.

 

 

Functie(s)

2021 Advocaat - Associate partner, Dirkzwager
2018 Advocaat - Senior, Dirkzwager
2018 Advocaat, Dirkzwager advocaten & notarissen
2016 Legal Counsel, Wageningen University & Research
2008 Advocaat - Partner, Van Iersel Luchtman advocaten
2001 Advocaat, Dirkzwager advocaten & notarissen

Opleiding(en)

Nederlands Recht, Radboud Universiteit (2001).

Nevenactiviteit(en)

Christel is lid van de Nederlandse Vereniging voor Intellectuele Eigendom, de Vereniging voor Auteursrecht en de Vereniging voor Reclamerecht. Christel heeft diverse juridische publicaties op haar naam staan.

Talen

Nederlands, Engels

Events


30 maart 2023

IE-rechten in de bouw

Tijdens dit seminar vertellen wij u alles over intellectuele eigendomsrechten in de bouw. We geven eerst een korte introductie over intellectuele eigendomsrechten en kijken vervolgens met u hoe deze rechten een rol spelen in de bouw, van aanbesteding tot oplevering. Verder geven wij praktische tips over ie-rechtelijke bepalingen in bouwcontracten.

Delen of opslaan

Kennis geschreven door Christel Jeunink

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 19

Royalty betaling na verval van octrooirecht

Op 1 maart 2023 heeft de rechtbank Amsterdam uitspraak gedaan in een geschil tussen een licentiegever en diens licentienemer over de betaling van royalty’s. De rechtbank fileert de relevante royaltybepalingen van de (sub-)licentieovereenkomst woord voor woord en komt tot de slotsom dat de pogingen van de (sub-)licentienemer om onder betaling uit te komen geen succes hebben. Ook het argument van de (sub-)licentienemer dat na het verval van de octrooien geen vergoedingsverplichting meer bestaat op grond van Amerikaans dwingend recht en het Europees mededingingsrecht strandt. Een royaltyvergoeding na het verval van de octrooien werd aldus geldig geacht.

Wat moet je weten over licenties?

“In deze tweede podcast van de sectie intellectuele eigendomsrecht nemen Christel Jeunink en Lorena van den Berg u mee in de wereld van licenties. Zij behandelen onder meer wat een licentieovereenkomst is, wat het toepassingsgebied is, welke licentievergoedingen kunnen worden afgesproken en tot slot hebben zij het over sublicenties.”

Wat zijn bedrijfsgeheimen?

Onder bedrijfsgeheimen wordt een breed scala aan knowhow en informatie verstaan. De gespecialiseerde advocaten van Dirkzwager adviseren en helpen u graag bij bescherming van uw bedrijfsgeheimen.

Aandachtspunten bij samenwerkingsverbanden in de zorg: intellectuele eigendom op inbreng en onderzoeksresultaten

Ontwikkelingen in het zorglandschap, zoals de veranderende zorgvraag en meervoudige zorgbehoeften, noodzaken zorgaanbieders om meer en efficiënter samen te werken. Bij het vormgeven en inrichten van een samenwerkingsverband worden de samenwerkingspartners voor tal van uitdagingen en vraagstukken gesteld. Niet alleen moet er een geschikte samenwerkingsvorm (contractueel samenwerkingsverband of een gezamenlijke juridische entiteit) worden gekozen, ook ten aanzien van de positie van patiënten, medewerkers, privacy en intellectueel eigendom moeten er keuzes worden gemaakt. Dit artikel van de artikelenreeks ‘aandachtspunten bij samenwerkingsverbanden in de zorg’, gaat over de intellectuele eigendomsrechten op inbreng en onderzoeksresultaten.

De Staat veroordeeld wegens het schenden van een auteursrechtlicentie

De rechtbank Den Haag heeft in een uitspraak van 18 november 2020 de Staat veroordeeld tot het betalen van een boete van € 70.000 wegens het schenden van een auteursrechtlicentie op een boek over (ex)gedetineerden. Daarnaast heeft de Staat de persoonlijkheidsrechten van de auteurs zoals bedoeld in artikel 25 lid 1 Auteurswet (Aw) geschonden. In dit blog bespreken wij hoe de Staat tot een schending van de licentieovereenkomst en de persoonlijkheidsrechten van de auteurs heeft kunnen komen.

Volledige proceskostenvergoeding ook bij intrekking kort geding

De vraag die in een recent kort geding aan de orde was is of de proceskostenregeling voor IE-zaken ook van toepassing is indien de eisende partij het kort geding vlak voor de zitting intrekt. Met andere woorden, kan de gedagvaarde partij die al kosten heeft gemaakt ter voorbereiding van het kort geding zijn kosten verhalen op de eisende partij die het kort geding vlak voor de zitting intrekt? De voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland heeft hierop in zijn vonnis van 5 oktober 2020 een antwoord gegeven (ECLI:NL:RBGEL:2020:5868).

Slaafse nabootsing en strijd met concurrentiebeding door kopiëren product van ex-werkgever

In een uitspraak van de Voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam van 30 september 2020 was de vraag aan de orde of een ex-werknemer in strijd heeft gehandeld met zijn arbeidsovereenkomst en onrechtmatig heeft gehandeld jegens zijn ex-werkgever door een product te ontwikkelen dat in grote mate leek op een product dat door zijn ex-werkgever in de markt werd gezet. De voorzieningenrechter oordeelde dat dit het geval was en heeft een verbod aan de ex-werknemer opgelegd.

Sublicenties: de 3 belangrijkste aandachtspunten

Om in licentie verkregen rechten op succesvolle wijze te exploiteren, is het soms nodig om derden in te schakelen en om met deze derden een sublicentieovereenkomsten te sluiten. Heldere, schriftelijke en controleerbare afspraken, voorkomen (langdurige) juridische conflicten, zowel met uw sublicentienemer als met uw eigen licentiegever. Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten.

1 2