1. Home
  2. Specialisten
  3. Lukas Wichern

Lukas Wichern Advocaat Overheid & Vastgoed

Neem vrijblijvend contact op Telefoon 088 242 41 00 E-mailadres Stuur mij een e-mail Social

Over Lukas Wichern

Functie(s)

2022 Advocaat, Dirkzwager
Overheden Bestuursrecht, Onteigening & Wvg Dirkzwager - Velperpoort
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem

Events


23 november 2023

Actualiteiten Omgevingsrecht 2023

Op het gebied van het omgevingsrecht gebeurt veel. Naast de aanstaande inwerkingtreding van de Omgevingswet met alle bijkomende uitdagingen, hebben we nog steeds te maken met lastige vraagstukken op het gebied van stikstof, woningbouw, klimaatverandering, de duurzame energietransitie en water, waarbij het omgevingsrecht een belangrijke rol speelt.


28 november 2023

Actualiteiten Onteigening 2023 - Roermond

Dirkzwager organiseert het jaarlijks terugkerend seminar Actualiteiten Onteigening op 19 september 2023 in Arnhem en op 28 november in Roermond.

Delen of opslaan

Kennis geschreven door Lukas Wichern

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 6

Planschade Papendrecht: Afdeling verduidelijkt eerdere rechtspraak over de vergoeding van inkomensderving

In haar uitspraak van 2 augustus 2023 verduidelijkt de Afdeling haar eerdere rechtspraak over de aanspraak op een tegemoetkoming in planschade in de vorm van inkomensderving. Bij directe planschade moet wel sprake zijn van onomkeerbare investeringen in de beoogde bedrijfsvoering maar geldt niet het vereiste dat de beoogde bedrijfsvoering (geheel) onmogelijk is gemaakt.

Planschade Blaricum: schade geleden door eigen keuzes staat niet in rechtstreeks causaal verband met bestemmingsplanwijziging

De gemeente Blaricum hoeft niet haar portemonnee te trekken voor ontwikkelaar Agapanthus. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State oordeelde op 3 februari 2023 dat de schade van de ontwikkelaar is veroorzaakt door de eigen keuze om drie woningen niet te onderkelderen. De schade staat daarmee niet in een rechtstreeks causaal verband met de bestemmingsplanwijziging waarbij deze woningen voor sociale verhuur zijn bestemd.

Planschade Veghel: deskundigheid taxateur en de indicatoren voor het normaal maatschappelijk risico

Werk aan de winkel voor het college van burgemeester en wethouders van Meierijstad. Het college heeft volgens de Afdeling de afwijzing van een aanvraag van een woningeigenaar om een tegemoetkoming in planschade ten onrechte gebaseerd op een taxatierapport van een planschadedeskundige die niet ook is gekwalificeerd als taxateur. Verder heeft het college het normaal maatschappelijk risico onjuist beoordeeld. Aanleiding voor de Afdeling om toepassing te geven aan de bestuurlijke lus, artikel 8:51a Awb.