1. Home
  2. Specialisten
  3. Maarten Kole

Maarten Kole Advocaat - Partner Ondernemingsrecht

Neem vrijblijvend contact op Telefoon 026 353 83 71 Mobiel 06 4626 06 72 E-mailadres Stuur mij een e-mail Social

Over Maarten Kole

Biografie

Mr. K.M. (Maarten) Kole is gespecialiseerd in het energierecht. Maarten is vanaf 1999 als advocaat verbonden aan Dirkzwager. Per 2011 is hij partner bij Dirkzwager. Maarten geeft leiding aan de vakgroep energie.

Maarten adviseert over (internationale) energiewet- en regelgeving op het gebied van elektriciteit, gas en warmte. Maarten heeft veel ervaring met de juridische begeleiding en advisering bij de realisatie, aankoop en verkoop van duurzame energieprojecten. Ook adviseert Maarten over de contractuele en regulatoire aspecten met betrekking tot gesloten distributie systemen, cable pooling, energy storage, power purchase agreements en netaansluitingen. 

In 2010 – 2011 heeft hij de leergang Energierecht aan de Universiteit Amsterdam succesvol afgerond. Maarten is lid van de Nederlandse Vereniging voor Energierecht en zit in het bestuur van de stichting Generation-E.

Functie(s)

1999 Advocaat - Partner, Dirkzwager
Ondernemingen Commercieel contractenrecht, Energierecht, Ondernemingsrecht & Vennootschapsrecht Energie,Vennootschapsrecht,Geschillenbeslechting,Internationale arbitrage,Ondernemingsrecht algemeen Dirkzwager - Velperpoort
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem

Opleiding(en)

2010 2011 Leergang Energierecht VU
2007 2007 Qualified Lawyers Transfer Test, The Law Society of England and Wales
2004 2005 Grotius specialisatieopleiding Corporate Litigation
1995 1999 Nederlands Recht Universiteit Utrecht

Nevenactiviteit(en)

Maarten is lid van de Nederlandse Vereniging voor Energierecht. Maarten is daarnaast secretaris in het bestuur van de stichting Generation-E, een stichting dat zich inzet voor veelbelovende scale-ups in de duurzame energiesector. 

Talen

Nederlands, Engels

Video('s)

EventsDelen of opslaan

Kennis geschreven door Maarten Kole

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 97

Netbeheerder mag kosten in rekening brengen voor een tracéstudie.

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven bevestigt dat een netbeheerder bij de realisatie van een maatwerkaansluiting kosten voor een tracéstudie in rekening mag brengen. Deze kosten maken geen onderdeel uit van de kosten voor het opstellen van de offerte.

Connectr wil energietransitie versnellen

Provincie Gelderland, gemeente Arnhem, HAN University of Applied Sciences en IPKW sloegen de handen ineen om het ondergesneeuwde energieprofiel van de stad nieuw leven in te blazen. In het project Connectr wordt gebruik gemaakt van de initiatieven die er al zijn. “Alles fysiek bij elkaar brengen leidt tot innoveren en versnellen.”

Cable pooling zon en wind

Als het hard waait dan schijnt de zon meestal niet, en omgekeerd. Exploitanten van zonneparken en windparken die dicht bij elkaar staan kunnen vanaf nu gebruik maken van dezelfde aansluiting. Dat bespaart de exploitant geld. Daarnaast zorgt het voor een betere benutting van het elektriciteitsnet.

SDE+ aanvraag zonprojecten: najaarsronde 2019

Duurzame energieprojecten zijn zonder subsidie nog niet rendabel. Jaarlijks is daarom veel geld beschikbaar aan subsidie. Voor de grotere projecten kun je bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een SDE+ subsidie aanvragen. SDE+ staat voor Stimulering Duurzame Energie. De SDE+ subsidie vergoedt gedurende een aantal jaren het verschil tussen de kostprijs van grijze energie en die van duurzame (groene) energie. Hoelang een project subsidie krijgt, is afhankelijk van de toegepaste technologie. Voor zon is het 15 jaar.

Wijziging Warmtewet per 1 juli 2019

Lees de belangrijkste wijzigingen van de Warmtewet per 1 juli 2019 en de herzieningen die per 1 januari 2020 van kracht worden.

De wet VET, relevante wijzigingen voor de vastgoedpraktijk

Maarten Kole bespreekt in dit artikel twee wijzigingen die relevant zijn voor de vastgoedpraktijk: de afschaffing van de gasaansluitplicht en de mogelijkheid om te kiezen voor een collectieve aansluiting voor studentencomplexen.

Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) 2019

Duurzame energieprojecten zijn zonder subsidie nog niet rendabel. Jaarlijks is daarom veel geld beschikbaar aan subsidie. Voor de grotere projecten kun je bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een SDE+ subsidie aanvragen. SDE+ staat voor Stimulering Duurzame Energie. De SDE+ subsidie vergoedt gedurende een aantal jaren het verschil tussen de kostprijs van grijze energie en die van duurzame (groene) energie. Hoelang een project subsidie krijgt, is afhankelijk van de toegepaste technologie. Voor zon en wind is het 15 jaar.

Startups: Welke rechtsvorm kies ik? (2)

De keuze voor een personenvennootschap of een BV is vaak gedreven door fiscale motieven (geld) en vanwege het verschil qua (persoonlijke) aansprakelijkheid. Een goede afweging van deze aspecten maakt dat je een rechtsvorm kiest die bij jouw privé- en werksituatie past.

Startups: Introductie artikelenreeks (1)

En dan heb je besloten ondernemer te worden. Je hebt alleen of samen met anderen een geweldig idee of product bedacht. Er is een markt voor en je gaat er tijd, energie en geld in steken.

1 2 3 4 5 6
...
9