Terug naar dirkzwager.nl

WHOA: de oplossing voor schulden

Hoe kun je schulden oplossen en een faillissement voorkomen met de WHOA, de Wet Homologatie Onderhands Akkoord? In deze podcast gaan Maartje ter Horst, Steven Effting (beiden Dirkzwager) en Pieter Christiaan van Prooijen (Hermes Advisory) in op de WHOA, die een oplossing biedt voor ondernemers in financieel zwaar weer om schulden op te lossen door middel van het aanbieden van een onderhands dwangakkoord.

Luistertijd: 23:34 minuten
Ook te luisteren op Spotify Apple podcasts Google podcasts
Auteur oBook
Gepubliceerd 23 november 2020
Laatst gewijzigd 12 mei 2023

Podcastbeschrijving

Veel ondernemers verkeren momenteel in financieel zwaar weer, doordat zij te maken hebben met het terugbetalen van belastingschulden, de hoge energiekosten, inflatie en personeelstekorten. De WHOA maakt het voor ondernemers mogelijk hun schulden te saneren door middel van het aanbieden van een onderhands akkoord, en zo faillissement te voorkomen. Bijzonder aan deze regeling is dat het akkoord ook schuldeisers kan binden die niet met het inhoud van het akkoord hebben ingestemd. Om die reden wordt het akkoord ook wel een ‘dwangakkoord’ genoemd.

Hoe verloopt een WHOA-traject? Voor wie is de WHOA geschikt en voor wie niet? Met welke aandachtspunten moet je rekening houden bij een dergelijk traject? En is de WHOA succesvol? Deze onderwerpen worden o.a. besproken in deze podcast. 

Ga verder met lezen

Over de auteurs

Volgende