1. Home
 2. Specialisten
 3. Dafne de Boer

Dafne de Boer Advocaat Intellectuele eigendom & IT-recht

Neem vrijblijvend contact op Telefoon 026 353 83 23 E-mailadres Stuur mij een e-mail Social

Over Dafne de Boer

Biografie

Dafne is sinds 2017 advocaat en is gespecialiseerd in het IT- en privacyrecht. Zij houdt zich onder andere bezig met de volgende thema's

 • Datalekken: begeleiding bij en afhandeling van datalekken. Zie ons Stappenplan Datalekken.
 • Handhavingszaken door toezichthouders: begeleiding en strategisch advies wanneer een toezichthouder een onderzoek start of een handhavingsmaatregel oplegt.
 • Cyber security: advisering over het incident response plan en deelname aan het incident response team. Met ons cyber security team brengen wij snel en vakkundig risico's in kaart en schaleken we eenvoudig met externe experts, zoals IT-forensisch experts.
 • IT-contractering: Opstellen en beoordelen van IT-contracten, waarbij ik zowel IT-leveranciers als afnemers bijsta.
 • Proces- en beleidsdocumentatie (compliance): beoordelen en opstellen van interne en externe documentatie, zoals het privacybeleid, datalekkenbeleid en de Data Protection Impact Assessment (DPIA). Zie in deze en deze blog enkele aandachtspunten.
 • (Internationale) gegevensuitwisseling: het in kaart brengen van datastromen en het bieden van oplossingen voor het delen van data. Bijvoorbeeld binnen een concerns zijn of tussen leveranciers en afnemers. De transfer tools zoals de Standard Contractual Clauses en het adequaatheidsbesluit staan hierbij centraal. We hebben een Data Transfer Impact Assessment (DTIA) ontwikkeld waarin deze aandachtspunten terugkomen. Zie o.a. deze en deze blog voor meer informatie over internationale gegevensuitwisseling. 
Legal 500 testimonial: "Mark Jansen and Dafne de Boer are notable partners. Systematically strong and achieve optimal results in order to properly argue the case"

Functie(s)

Advocaat, Dirkzwager
Handel & Transport, Internationaal, Ondernemingen, Onderwijs, Overheden, Particulieren, Verzekeraars, Zorg Cybersecurity, IT-recht / ICT-recht, Privacyrecht Dirkzwager - Velperpoort
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem

Opleiding(en)

2015 2016 Master Informatierecht
2011 2015 Bachelor Rechtsgeleerdheid

Nevenactiviteit(en)

 

 • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Informaticarecht (NVvIR); 
 • Lid van de Jonge Privacy Advocaten Nederland (JPAN); 
 • Lid van de Vereniging Privacy Recht (VPR). 

Talen

Nederlands, Engels

Events

Delen of opslaan

Kennis geschreven door Dafne de Boer

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

 • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

 • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

 • U heeft geselecteerd:
 • Combineren met:
 • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 17

AVG transfer tool: adequaatheidsbesluit

De AVG biedt meerdere transfer tools voor de gegevensuitwisseling met landen buiten de EER. Lees hier meer over de transfer tool 'adequaatheidsbesluit'.

Annotatie bij uitspraak Brein/Ziggo I

In het vakblad Jurisprudentie Bescherming Persoonsgegevens (JBP) schreef Dafne de Boer een annotatie bij de uitspraak Brein/Ziggo I.

Update - Data Privacy Framework EU en VS

De laatste jaren zijn er op het gebied van internationale gegevensuitwisseling vele ontwikkelingen. Een van de laatste ontwikkelingen is dat de VS een Executive Order heeft ondertekend op basis waarvan een nieuw regeling voor de doorgifte van persoonsgegevens van de EU naar de VS kan plaatsvinden. De regeling wordt (vooralsnog) aangeduid als het Data Privacy Framework. Het optuigen van het Data Privacy Framework is de derde poging die wordt gedaan om een grondslag te bieden voor de gegevensuitwisseling tussen de EU en VS. De Safe Harbor en het Privacy Shield gingen al voor. In deze blog geef ik een overzicht van de ontwikkelingen met als (tijdelijk) eindstation de Executive Order voor het het Data Privacy Framework.

Leidt een vooraf aangevinkte checkbox tot (on)geldige toestemming?

Een van de grondslagen voor de verwerking van persoonsgegevens is toestemming. Er wordt vaak naar de grondslag toestemming gegrepen omdat dit een snelle en eenvoudige manier lijkt om gegevens te mogen verwerken. Even een checkbox aanvinken en de toestemming is binnen, toch? Niets is minder waar. Aan de grondslag toestemming zijn meerdere voorwaarden verbonden. In deze blog bespreek ik aan de hand van een arrest van het Hof van Justitie de voorwaarden voor het verkrijgen van geldige toestemming voor de verwerking van persoonsgegevens.

Informatieverplichtingen van verkoper bij consumentenkoop

Verkoopt u online producten en/of diensten aan consumenten? Wees er dan bewust van dat u een aantal informatieverplichtingen heeft, zoals het vermelden van uw identiteit en de prijs van het product. Het schenden van de informatieverplichtingen kan gevolgen hebben voor de geldigheid van de koopovereenkomst.

De AVG en rechten van betrokkenen (1): het recht van bezwaar

Dit is deel 1 van de blogreeks “De AVG en rechten van betrokkenen”. In deze blogreeks behandel ik per blog één van de rechten van betrokkenen en geef ik aan hoe bedrijven en instellingen (informatie)verzoeken kunnen afhandelen, binnen welke termijnen dat moet gebeuren en welke maatregelen bedrijven en instellingen moeten nemen. Vandaag sta ik stil bij het recht van bezwaar.

1 2