1. Home
 2. Specialisten
 3. Rosanne Burm

Rosanne Burm Advocaat Gezondheidszorg

Neem vrijblijvend contact op Telefoon 026 368 48 43 E-mailadres Stuur mij een e-mail

Over Rosanne Burm

Biografie

Rosanne is advocaat op de sectie Gezondheidszorg. Zij adviseert en procedeert op het gebied van het klassieke gezondheidsrecht, privacyrecht in de zorg, tuchtrecht en contractenrecht. Samen met het team staat zij onder andere zorgaanbieders, beroepsverenigingen in de zorg, en overheidsorganen bij. Ook is zij lid van het privacyteam van Dirkzwager.

Na haar bachelor aan de Radboud Universiteit heeft zij zich tijdens haar masters gefocust op het burgerlijk recht en ondernemingsrecht in de zorg. Rosanne is sinds haar studie al verbonden aan Dirkzwager als werkstudent. Haar scriptie over het spanningsveld tussen het recht op een eerlijk proces van een zorgverlener en de privacy van de patiënt bij het verweer tegen een klacht of claim kreeg een eervolle vermelding van de Vereniging Privacy Recht en is verschenen in het tijdschrift Privacy & Informatie.

Functie(s)

2024 Advocaat, Dirkzwager
2023 Juridisch medewerker, Dirkzwager
2021 Juridisch werkstudent, Dirkzwager

Opleiding(en)

2020 2023 Master Nederlands recht (cum laude), afstudeerrichtingen Burgerlijk Recht & Ondernemingsrecht, Radboud Universiteit Nijmegen
2016 2020 Bachelor Rechtsgeleerdheid, Radboud Universiteit Nijmegen

Nevenactiviteit(en)

Lid van de Vereniging voor Gezondheidsrecht en de Vereniging Privacyrecht. 

Publicaties

 • R.H. Burm, 'Verdediging zorgverlener of privacy patiënt?', P&I 2024/1.
 • R.H. Burm, 'Toezichtmodellen binnen concernverhoudingen in de zorg in het licht van de Wtza en GCZ', Ondernemingsrecht 2023/81. 
 • C.F. Perquin-Deelen & R.H. Burm, 'Over een Europees diversiteitsstreefcijfer, het ingroeiquotum en de Due diligence-richtlijn', Ondernemingsrecht 2022/45.
 • R.H. Burm & T. Salemink, 'KwartaalSignaal: Ondernemingsrecht 157', AAK 2020/157.
 • R.H. Burm, 'Verslag symposium Diversiteit', Ondernemingsrecht 2020/93. 

Events


21 mei 2024

ZR Actualiteiten Zorginkoop 2024

Stap binnen in de wereld van zorginkoop met Koen Mous, Stefan Donkelaar en Ellen Beekman en neem deel aan dit webinar waarin actualiteiten tot leven komen met praktijkvoorbeelden, rechtspraak en de nieuwste wet- en regelgeving.


30 mei 2024

Privacy: strategisch omgaan met betrokkenen

Het privacyrecht kent de betrokkenen diverse rechten toe. Ook kan er schadevergoeding worden geclaimd wanneer er privacyrechtelijk iets misgaat. In de praktijk zien we dat de betrokkenen steeds assertiever wordt en die rechten ook echt uitoefent en claims instelt. Niet alle organisaties zijn daar goed op voorbereid. Donderdag 30 mei organiseert het privacyteam van Dirkzwager een seminar waarin alle vragen worden beantwoord die spelen bij de omgang met de betrokkene.

Delen of opslaan

Kennis geschreven door Rosanne Burm

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

 • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

 • Combinatie niet mogelijk met:

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

 • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

 • U heeft geselecteerd:
 • Combineren met:
 • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 4

Het shop-in-shop-ziekenhuis: centrale aansprakelijkheid van het ziekenhuis

In deze vijfdelige blogreeks gaan wij in op (de juridische aandachtspunten bij) een zogeheten shop-in-shop-ziekenhuis. In dit vierde blog bespreken we de centrale aansprakelijkheid van het ziekenhuis. Een in de praktijk vaak ondergeschoven kindje, terwijl de gevolgen voor met name het ziekenhuis enorm kunnen zijn.

Het shop-in-shop-ziekenhuis: dossierplicht, beroepsgeheim en gegevensuitwisseling

In deze vijfdelige blogreeks gaan wij in op (de juridische aandachtspunten bij) een zogeheten shop-in-shop-ziekenhuis. In dit derde blog bespreken we (de relevantie van) de dossierplicht, het beroepsgeheim en de (on)mogelijkheden van gegevensuitwisseling tussen het ziekenhuis en de shop-in-shop.

Het shop-in-shop-ziekenhuis: wat is het en waarom?

In deze vijfdelige blogreeks gaan wij in op (de juridische aandachtspunten bij) een zogeheten shop-in-shop-ziekenhuis. In dit eerste blog bespreken we wat het shop-in-shop-ziekenhuis is en waarom het zo waardevol kan zijn.