1. Home
  2. Specialisten
  3. Tristan Bron

Tristan Bron Advocaat Ondernemingsrecht

Neem vrijblijvend contact op Telefoon 024 381 31 20 E-mailadres Stuur mij een e-mail

Over Tristan Bron

Biografie

Tristan werkt sinds 2021 als advocaat binnen de sectie ondernemingsrecht in Nijmegen en houdt zich met name bezig met financiering, zekerheden en het insolventierecht. Binnen de faillissementspraktijk ondersteunt Tristan de curatoren van Dirkzwager Legal & Tax.

Functie(s)

2021 Advocaat, Dirkzwager
Internationaal, Ondernemingen, Particulieren Financiering & Zekerheden, Insolventie & Herstructurering, Ondernemingsrecht & Vennootschapsrecht Dirkzwager - Stella Maris
Van Schaeck Mathonsingel 4
6512 AN Nijmegen

Opleiding(en)

2017 2020 Master Ondernemingsrecht - Radboud Universiteit
2016 2020 Master European Law: Insolvency Law (Radboud Universiteit) & Master Corporate and Insolvency Law (Nottingham Trent University)
2013 2016 Bachelor Rechtsgeleerdheid - Radboud Universiteit Nijmegen

Talen

Nederlands, Engels

Events

Delen of opslaan

Kennis geschreven door Tristan Bron

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 9

Het gevolg van een faillissement voor wederkerige overeenkomsten

Wat is de invloed van een faillissement op wederkerige overeenkomsten? Vaak wordt aangenomen dat overeenkomsten in faillissement niet nagekomen behoeven te worden. Het tegenovergestelde is echter waar. Hoe dat precies zit, bespreken wij in dit artikel.

Verrekening in concernverband? Let goed op bij het boeken in rekening-courant!

Uitgangspunt is dat binnen een concern vorderingen en schulden over en weer verrekend mogen worden. Vaak gebeurt dit door transacties in rekening-courant te boeken. Indien één van de groepsvennootschappen in de financiële problemen raakt, kan dat echter goed fout gaan. In deze bijdrage enkele tips om schade te voorkomen of te beperken.

WHOA: wettelijke grondslag beleid UWV in WHOA-zaken ontbreekt

Er is geen wettelijke grondslag voor het beleid van UWV om de NOW-subsidieregeling te beëindigen als een van haar vorderingen in een WHOA-akkoord wordt betrokken. Dit oordeelde de rechtbank Amsterdam in een recent gepubliceerde uitspraak.

Onbehoorlijke taakvervulling, wat houdt dat in?

Onbehoorlijke taakvervulling, ernstig verwijt, schade? Een vordering op de voet van onbehoorlijke taakvervulling lijkt op de vordering van kennelijk onbehoorlijk bestuur. De vorderingen verschillen echter aanzienlijk van elkaar. Meer weten? Lees dan onderstaand artikel.

Curator aangesteld: en nu? Verplichtingen van de bestuurder en bevoegdheden van de curator

Het faillissement van uw onderneming is uitgesproken. Als bestuurder komt er dan veel op u af. Zo stelt de rechtbank een curator aan die het vanaf de faillietverklaring ineens voor het zeggen heeft. Wat kunt u als bestuurder verwachten en wat zijn de bevoegdheden van de curator? Kan de curator u zomaar gijzelen of aansprakelijk stellen? In dit artikel gaan wij op deze (en meer) vragen in.

Onderzoeksplicht bij verkoop aandelen?

Schending van de onderzoeksplicht kan onder omstandigheden leiden tot aansprakelijkheid van de verkopende aandeelhouder-bestuurder. Benieuwd hoe dat in de praktijk werkt?

Het TOA-krediet: financiering van WHOA-herstructureringstrajecten

Herstructureren met financiering van de overheid? Het kabinet stelt per 1 juni 2021 € 200 miljoen beschikbaar voor herstructureringstrajecten door middel van de WHOA. Wij vertellen u in dit artikel wat het TOA-krediet inhoudt, wat de voorwaarden zijn en hoe u het krediet kunt aanvragen.