1. Home
  2. Kennis

Onze kennis Sterker door kennis

Dirkzwager deelt actief kennis met iedereen die juridische of fiscale informatie nodig heeft. Waarom? Om het niveau van onze dienstverlening te verhogen en ons netwerk te vergroten. Kennis delen is kracht. Het geeft de cliënt inzicht en maakt samenwerking en advisering doelgerichter. Kennis delen vormt de basis van alles wat we doen.

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 12

'Dit boek is niet afkomstig van Jiskefet'

Jiskefet is een merk van Jiskefet B.V. De makers zijn publieke figuren. Kunnen zij de ‘Jiskefet Encyclopedie’ verbieden? Lees meer over de rechtszaak

Slogan registreren?

Slogans kunnen op verschillende manieren beschermd worden. Een recente uitspraak over Oatly’s slogan werpt mogelijk nieuw licht op registreerbaarheid!

Verwijzen naar een merk, wanneer mag dat?

Verwijzen naar een merk gebeurt met enige regelmaat, denk bijvoorbeeld aan de verkoop van reserveonderdelen of accessoires voor merkproducten. In hoeverre is dit toelaatbaar?

Merkenrecht in de foodsector: IMPOSSIBLE vs INCREDIBLE BURGER

Minder vlees eten is hip. Fabrikanten van levensmiddelen doen er alles aan om een plek op de steeds grotere markt voor vleesvervangers te veroveren. Dat leidt ook tot merkrechtelijke conflicten. Ging Nestlé een stap te ver door het aanbieden van haar "ongelooflijke hamburger" op de Europese markt?

Het belang van de registratie van uw merk

Verkoopt u producten of diensten onder een bepaalde naam of logo? Dan heeft u naast uw handelsnaam ook een merk. Merkregistratie is zinvol. Lees hieronder meer...

Copyright en de copyright notice ©

Copyright is hetzelfde als auteursrecht. Het is niet verplicht een copyright notice te gebruiken, maar wel handig. Lees meer…

De bescherming van 3D-vormmerken

Uit een gloednieuw arrest van het Hof van Justitie blijkt welke factoren een rol spelen bij de bescherming van vormmerken, zoals onderscheidend vermogen. Een fles met een bijzondere vorm kan merkrechtelijk beschermd zijn, aldus het Hof.

Auteursrecht. Wat is het? Hoe krijg je het? Welke bescherming levert het op?

Auteursrechten of copyrights beschermen creatieve prestaties. Auteursrechten kunnen rusten op vele soorten objecten, zoals tekeningen, tekst, afbeeldingen, foto's, software, huisstijl, muziek, film, kunst en de vorm van producten. Auteursrechtelijke bescherming geldt ook op internet.