1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Coronavirus: EIB stelt geld beschikbaar voor bedrijven (in de zorg)

Coronavirus: EIB stelt geld beschikbaar voor bedrijven (in de zorg)

De Europese Investeringsbank maakt EUR 40 miljard vrij voor bedrijven en instanties die getroffen zijn door de diverse maatregelen die worden genomen in Europa vanwege het coronavirus.
Leestijd 
Auteur artikel Daniël van Essen
Gepubliceerd 07 april 2020
Laatst gewijzigd 07 april 2020

In een eerdere blog schreven we over de mogelijkheden voor financiering door de Europese Investeringsbank (EIB). Ook in tijden van crisis biedt de EIB mogelijkheden. De EIB maakt EUR 40 miljard vrij voor bedrijven en instanties die getroffen zijn door de maatregelen die vanwege het nieuwe coronavirus in Europa worden genomen. Daarnaast stelt de EIB geld beschikbaar voor bedrijven in de zorg die noodinfrastructuur nodig hebben of werken aan de ontwikkeling van vaccins tegen corona of geneesmiddelen voor COVID-19. Verder roept de EIB lidstaten op om zich garant te stellen voor leningen aan midden- en kleinbedrijven.

De 40 miljard euro bestaat uit 20 miljard euro aan garantstellingen voor banken, 10 miljard euro aan liquiditeit waarmee banken werkkapitaal aan het midden- en kleinbedrijf kunnen verschaffen en 10 miljard euro voor het opkopen van leningen met onderpanden. Daardoor kunnen banken risico's afwentelen en inperken waardoor meer leningen aan bedrijven en instanties kunnen worden verschaft.

Kom in actie!

Indien u verwacht dat het coronavirus gevolgen heeft voor uw onderneming of uw financiering dan kan het geen kwaad om uw financieringsdocumentatie te raadplegen en met uw bank te overleggen. Wij begeleiden onze cliënten dagelijks in hun (overleg)trajecten met de bank. Mocht u van gedachten willen wisselen over uw omstandigheden en mogelijkheden jegens de bank, neem dan gerust contact op met een van onze experts.