1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Dirkzwager begeleidt duurzaamheidsversneller Slim Opgewekt bij obligatie-uitgifte

Dirkzwager begeleidt duurzaamheidsversneller Slim Opgewekt bij obligatie-uitgifte

Dirkzwager heeft Slim Opgewekt Groep B.V. juridisch geadviseerd over de aanbieding van een obligatielening via het handelsplatform van NPEX. Slim Opgewekt is een social enterprise met als doel het realiseren van duurzaamheid.
Leestijd 
Auteur artikel Rob van Houts
Gepubliceerd 05 december 2018
Laatst gewijzigd 05 december 2018

Dirkzwager heeft Slim Opgewekt Groep B.V. juridisch geadviseerd over de aanbieding van een obligatielening via het handelsplatform van NPEX. Slim Opgewekt is een social enterprise met als doel het realiseren van duurzaamheid.

Medeoprichter Hilde van Dijk vertelt:

In ons zesjarig bestaan groeide Slim Opgewekt van 4 ondernemers naar een team van 42 en wisten we 145 locaties te verduurzamen. Deze groei realiseerden we mede dankzij een bedrijfsfinanciering van Oost NL (ontwikkelingsmaatschappij van Gelderland) uit 2014. Afgelopen zomer wisten we deze financiering geheel volgens prognose af te lossen.
Daarmee ontstond de vraag: Hoe kunnen we de groei van onze scale-up financieren? Op advies van Oost NL gingen we het gesprek aan met MKB-beurs NPEX. De uitgebreide due diligence die bij het aanmeldproces hoorde, was een van de motivaties voor ons om deze stap te zetten. Onafhankelijke partijen keken kritisch naar ons bedrijf, onze markt en beoordeelde zo de slagingskans van onze obligatie uitgifte. We zijn blij met de begeleiding van Dirkzwager om tot de obligatie-uitgifte te komen. Op de website van NPEX kunt u meer informatie vinden over de obligatie uitgifte.

Is uw onderneming van plan om geld op te halen via de uitgifte van obligaties en heeft u hierover vragen? Neem dan contact op met Rob van Houts.