1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Invest-NL: platform nu online

Invest-NL: platform nu online

Het onlineplatform van Invest-NL is inmiddels online. We geven u een korte update.
Leestijd 
Auteur artikel Daniël van Essen
Gepubliceerd 17 januari 2020
Laatst gewijzigd 17 januari 2020

Eerder schreven wij al een bericht over de nieuwe kans voor ondernemingen die gericht zijn op maatschappelijke transitieopgaven en scale-ups om financiering te verkrijgen bij Invest-NL N.V.  een private instelling met kapitaal van de overheid (“Invest-NL”). Inmiddels is het onlineplatform van Invest-NL gelanceerd.

Op de site van Invest-NL wordt kort informatie gegeven over Invest-NL. Doormiddel van een quickscan kunt u zelf kijken of u mogelijk in aanmerking komt voor financiering van Invest-NL. Op het platfom wordt aangegeven dat de focus ligt op het financieren van innovatieve en bijzonder ambitieuze start ups, scale ups en snelgroeiend MKB. De nadruk ligt hierbij op het maken van impact binnen de energietransitie. Kleine investeringen (tot EUR 5 miljoen) kunnen niet terecht bij Invest-NL. Ook moet eenmogelijke partij (in beginsel) een business plan hebben.

Tevens kunt u op de site van Invest-NL een financieringswijzer vinden waarin Invest-NL informatie geeft over het financieringslandschap.

Invest-NL biedt nieuwe mogelijkheden voor ondernemingen om financiering te krijgen voor projecten waar private financiers niet toe bereid zijn. De komende tijd zullen we meer te weten komen over de werking van dit nieuwe overheidsfonds. Wanneer de vereisten wijzigingen, zullen wij u hierover informeren op de site van Dirkzwager. Indien u wilt sparren over (de voorwaarden van) een financiering bij Invest-NL, dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze specialisten.