De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

  1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Publicatie BNA en NLingenieurs: Handreiking Aansprakelijkheid onder de DNR

Publicatie BNA en NLingenieurs: Handreiking Aansprakelijkheid onder de DNR

De Handreiking Aansprakelijkheid onder de DNR 2011 van BNA en NLingenieurs is een handig document over zowel aansprakelijkheid als contractmanagement. Verplichte kost voor zowel adviseurs als opdrachtgevers in de bouw!
Auteur artikel Annet van Duijn
Gepubliceerd 17 mei 2018
Laatst gewijzigd 17 mei 2018
Leestijd 

In april 2018 hebben de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus BNA en de Branchevereniging van advies-, management- en ingenieursbureaus NLingenieurs de Handreiking Aansprakelijkheid gepubliceerd voor adviseurs in de bouw die contracteren op basis van De Nieuwe Regeling 2011: een handig document over zowel aansprakelijkheid als contractmanagement.

 

Deel 1 bevat handreikingen op het gebied van contractvorming en een checklist ‘condities’ bij contractvorming.

In Deel 2 zijn handreikingen en een checklist bij aansprakelijkstelling opgenomen.

 

Bijlage 1 betreft een toelichting op de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van adviseurs in de bouw en daarin wordt ook aandacht gevraagd voor risicomanagement.

 

Tot slot is in Bijlage 2 een overzicht opgenomen van de voornaamste aandachtspunten met betrekking tot aansprakelijkheid zoals geregeld in veel voorkomende standaard inkoopvoorwaarden van (overheids)opdrachtgevers in de bouw, zoals de ARVODI, de AWVODI, het VNG-model 2012, de UAVgc-2005 en de inkoopvoorwaarden van ProRail.