De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

  1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Verbond van Verzekeraars in gesprek met studenten

Verbond van Verzekeraars in gesprek met studenten

Zo’n veertig studenten Management, Economie en Recht (MER) van de Hogeschool Zeeland gingen op 12 november in gesprek met het Verbond van Verzekeraars over nanotechnologie en de betekenis van nanotechnologie voor de verzekeringsbranche. Vragen zoals hoe een verzekeraar met nanotechnologie omgaat en wat de rol van het Verbond van Verzekeraars daarin is kwamen aan bod. Het verslag van deze dag staat op de website van het Verbond. Volgens het verslag de website van het Verbond oordeelden de stud...
Leestijd 
Auteur artikel Maud van Lent (uit dienst)
Gepubliceerd 26 november 2013
Laatst gewijzigd 16 april 2018
 
Zo’n veertig studenten Management, Economie en Recht (MER) van de Hogeschool Zeeland gingen op 12 november in gesprek met het Verbond van Verzekeraars over nanotechnologie en de betekenis van nanotechnologie voor de verzekeringsbranche. Vragen zoals hoe een verzekeraar met nanotechnologie omgaat en wat de rol van het Verbond van Verzekeraars daarin is kwamen aan bod. Het verslag van deze dag staat op de website van het Verbond. 

Volgens het verslag de website van het Verbond oordeelden de studenten dat verzekeraars die ervoor kiezen een product dat nanotechnologie bevat te verzekeren, een signaal afgeven dat zij achter het product staan. De overheid werd als hoofdverantwoordelijke aangewezen aangezien die tot taak heeft de bevolking te beschermen. Het Verbond heeft volgens de studenten ‘een adviserende rol en kan bijdragen in onderzoek naar de voor- en nadelen van het product’.

Het standpunt van de studenten staat haaks op het (tot nu toe) geldende overheidsstandpunt dat het bedrijfsleven verantwoordelijk is. Wat het Verbond vindt van de haar door de studenten toebedeelde taak, is nog onduidelijk.