1. Home
  2. Kennis
  3. E-books
  4. Handleiding Startups

Handleiding Startups

En dan heb je besloten ondernemer te worden. Je hebt alleen of samen met anderen een geweldig idee of product bedacht. Hoe regel je vervolgens de juridische zaken voor je onderneming?
Leestijd 
Auteur eBook Dirkzwager
Gepubliceerd 17 juli 2018
Laatst gewijzigd 06 februari 2019

En dan heb je besloten ondernemer te worden. Je hebt alleen of samen met anderen een geweldig idee of product bedacht. Er is een markt voor en je gaat er tijd, energie en geld in steken.

Maar als beginnende ondernemer komt er veel op je af. Met het bedenken van jouw product of dienst alleen ben je er niet. Je moet keuzes maken die later grote gevolgen kunnen hebben. Welke rechtsvorm kies je, met wie sluit je contracten, neem je mensen in dienst of niet? Aan alle keuzes zijn risico’s verbonden en ze leiden vaak tot juridische verplichtingen.

Zo krijg je als startende ondernemer al heel snel te maken met het recht. Zeker in de beginfase kan dat als een struikelblok worden gezien. Het recht is vaak onbekend en daardoor onbemind en de kosten van een jurist kunnen hoog zijn. Toch is het van belang om hier als startende ondernemer aandacht aan te besteden.

Dirkzwager heeft een Startupteam samengesteld (onze gegevens staan op pagina 24). Wij geven je in deze handleiding inzicht in de keuzes die je kan maken en wat de gevolgen daarvan zijn, nu en in de toekomst. We hebben ervaring en kennis en willen die met je delen. Zodat jij je kunt concentreren op wat het belangrijkst is: een succes maken van je onderneming!

Startupteam Dirkzwager