Zoeken
Pauline Janssen
Artikel printen

Pauline Janssen en Annelijn Bloo-Kroes publiceren een artikel over smartengeld in het Maandblad voor Vermogensrecht.

Onder welke voorwaarden bestaat er een aanspraak op immateriële schadevergoeding in het geval van het uitblijven van hulp van de politie, een ontneming van een zelfbeschikkingsrecht of een onrechtmatige detentie?

Pauline Janssen Advocaat - Aansprakelijkheid, schade & verzekering of bel met 026 353 84 23
Annelijn Bloo-Kroes Advocaat - Senior - Aansprakelijkheid, schade & verzekering of bel met 026 353 84 16
Gepubliceerd05 december 2019
Laatst gewijzigd05 december 2019

Deze vraag betreft het recht op immateriële schadevergoeding vanwege een bijzondere normschending met nadelige gevolgen anders dan lichamelijk en geestelijk letsel. Dit onderwerp is dit jaar in de jurisprudentie in rap tempo verder uitgekristalliseerd. In deze bijdrage wordt de stand van zaken in kaart gebracht en worden handvatten geboden voor de praktijk.

Dit artikel van specialisten Pauline Janssen en Annelijn Bloo-Kroes verscheen in het Maandblad voor Vermogensrecht.

 

Annelijn Bloo-Kroes Advocaat - Senior - Aansprakelijkheid, schade & verzekering of bel met 026 353 84 16

Over de auteur

Annelijn is sinds 2007 advocaat bij ons kantoor en werkzaam op de sectie Aansprakelijkheid, Schade en Verzekering. Binnen die rechtsgebieden adviseert en procedeert zij met name op het gebied van civielrechtelijke aansprakelijkheid van ondernemingen en overheden in letselschadezaken, regres en geschillen over verzekeringsdekking.

Lees meer over Annelijn

Door anderen gelezen

Britse privacywaakhond: “Cyber security is not an IT issue, it is a boardroom issue”

Het Britse telecombedrijf TalkTalk heeft van de Information Commissioner’s Office (ICO), de Britse privacywaakhond, een recordboete opgelegd gekregen van £ 400.000,-. TalkTalk had haar digitale beveiliging onvoldoende op orde, waardoor in 2015 ‘met gemak’ 156.959 persoonsgegevens konden worden gestolen. Het ging daarbij om namen, adressen, geboortedata, telefoonnummers, e-mailadressen en in sommige gevallen ook om bankgegevens.Uit het onderzoek van ICO blijkt dat TalkTalk gebruik maakte van v...

Artikel - Nynke Brouwer - 6 oktober 2016

Albert Heijn aansprakelijk voor mishandeling door kassière

Een werkgever is aansprakelijk voor schade ten gevolge van fouten van diens werknemers. Dat deze risicoaansprakelijkheid verstrekkend is, blijkt wel uit de uitspraak van de Kantonrechter Zaanstad van 27 augustus 2015. Een kassière kreeg een woordenwisseling met een klant, waarna de kassière fysiek werd en de klant letselschade heeft geleden. De Albert Heijn moet deze schade nu vergoeden. De zaak was als volgt.Op 6 augustus 2014 deed de zwangere klant haar boodschappen bij de Albert Heijn, waa...

Artikel - Dirkzwager - 25 november 2015

De zorgplicht voor werkgevers

Een werkgever heeft een vergaande plicht om een veilige werkomgeving voor zijn werknemers te creëren. Als een werknemer desondanks in de uitoefening van zijn werkzaamheden letsel oploopt, dan is de werkgever daarvoor aansprakelijk. Om aan deze aansprakelijkheid te ontkomen, kan de werkgever stellen en bewijzen dat hij aan zijn zorgplicht heeft voldaan. Menno van Schaick schreef hierover het artikel “Hoe ver strekt uw zorgplicht als werkgever?” voor BV Rendement.

Artikel - Dirkzwager - 5 september 2012

Ga naar het nieuwsoverzicht

Dirkzwager deelt actief kennis met iedereen die juridische of fiscale informatie nodig heeft. Waarom? Om het niveau van onze dienstverlening te verhogen en ons netwerk te vergroten. Kennis delen is kracht. Het geeft de cliënt inzicht en maakt samenwerking en advisering doelgerichter. Kennis delen vormt de basis van alles wat we doen.

Blijf op de hoogteOntvang nieuwe kennis