De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

  1. Home
  2. Kennis
  3. Publicaties
  4. Promotieonderzoek naar cybersecurity en verzekeringsrecht

Promotieonderzoek naar cybersecurity en verzekeringsrecht

Leestijd 
Verschenen in: Vallei Business, nummer 3, juli 2017
Auteur publicatie Nynke Brouwer
Gepubliceerd17 juli 2017
Laatst gewijzigd25 februari 2021
 

Ondernemers realiseren zich vaak niet dat ze flinke risico’s lopen wanneer ze slachtoffer worden van cybercriminaliteit. Ze zijn zich er niet van bewust dat deze nieuwste vorm van misdaad niet alleen grote spelers, als KPN, Yahoo of TNT, kan treffen, maar ook henzelf. Nynke Brouwer advocaat bij Dirkzwager advocaten & notarissen in Arnhem en Nijmegen, doet promotieonderzoek naar cyberrisico’s en verzekeringsrecht; een flinke aanwinst voor het Arnhemse advocatenkantoor in een tijd waarin cybersecurity een steeds belangrijkere rol speelt.

Nynke Brouwer van Dirkzwager: “Digitale veiligheid raakt ons allemaal”.

Cybercriminaliteit is van deze tijd. De media staan er tegenwoordig bol van. Bekende bedrijven worden om de haverklap geraakt door digitale virussen die bestanden bevriezen en losgeld eisen. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. Brouwer waarschuwt: “Het lijkt misschien een ver-van-mijn-bed-show, omdat in het nieuws alleen grote namen worden genoemd, maar dat is het zeker niet. Het mkb en kleinere ondernemers kunnen er net zo goed door geraakt worden en flink ook.” Brouwer denkt dat veel bedrijven zich niet realiseren welke risico’s ze lopen. Neem bijvoorbeeld een kapper. Die heeft ongetwijfeld een computer staan waarop de reserveringen binnenkomen, bestellingen worden geplaatst en klantgegevens worden bewaard. Als het systeem crasht door een cyberaanval, dan ligt alles plat. Betalingen kunnen dan ook niet meer elektronisch gedaan worden. Bedenk je eens wat dat voor impact heeft op zo’n bedrijf.”

Download publicatie