Zoeken
Imke Vadokas-Hofmans
Artikel printen

Young professionals over de technische verzekeringsmarkt

Vijf young professionals, waaronder Imke Hofmans, over de technische verzekeringsmarkt.

Imke Vadokas-Hofmans Advocaat - Aansprakelijkheid, schade & verzekering of bel met 026 353 84 27
Gepubliceerd27 september 2018
Laatst gewijzigd27 september 2018

Als young professional in de advocatuur werd Imke Hofmans, naast vier andere young professionals (afkomstig van twee verzekeraars, een assurantietussenpersonen en een expertisebureau), gevraagd om haar mening en ervaringen over de technische verzekeringsmarkt te delen. Meer in het bijzonder werd gevraagd hoe wordt aangekeken tegen de diverse ontwikkelingen in de branche en hoe de aansluiting van studie naar praktijk is ervaren.

Handig

Over de auteur

Een advocaat met passie voor product- en beroepsaansprakelijkheid, bijvoorbeeld de aansprakelijkheid van advocaten. Complexe kwesties inzake contractenrecht en werkgeversaansprakelijkheid/letsel, voor mij een leuke uitdaging!

Lees meer over Imke

Door anderen gelezen

Diefstalfraude: verzekerde kan zich niet verschuilen achter het handelen van haar zwager

Een verzekerde claimt onder de polis omdat haar auto zou zijn gestolen die door haar zwager voor haar is gekocht. Uit onderzoek van de verzekeraar blijkt dat er sprake is van fraude. De verzekerde schuift de misleiding af op haar zwager. Het hof gaat – anders dan de rechtbank – niet mee in het verhaal dat de verzekerde van niets weet. De verzekerde heeft de verzekeraar wel degelijk opzettelijk misleid met als doel een (hogere) uitkering te krijgen.

Artikel - Harm van Schilt - 25 februari 2019

The International Comparitive Legal Guide to: Insurance and Reinsurance 2018

Daan Baas en Niels Dekker hebben het Nederlandse hoofdstuk voor ‘The International Comparitive Legal Guide to: Insurance and Reinsurance 2018’ verzorgd.

Publicatie - Daan Baas - 20 maart 2018

Waterschade en dekking onder de verzekeringsovereenkomst

Niet alleen door hevige regenbuien kan waterschade ontstaan. Er is tal van andere voorbeelden denkbaar. Bijvoorbeeld waterschade als gevolg van een verstopte afvoerleiding, lekkage aan het dak, overgelopen wasmachine en dakgoten. Of gewoon pure vergeetachtigheid een kraan aan te laten staan. Maar voor welke schade bestaat nu eigenlijk dekking onder een verzekeringsovereenkomst?De vergoeding van waterschade zal veelal onder de inboedelverzekering en/of een opstalverzekering geclaimd dienen te...

Artikel - Sanne Rutten (uit dienst) - 22 februari 2017

Ga naar het nieuwsoverzicht

Dirkzwager deelt actief kennis met iedereen die juridische of fiscale informatie nodig heeft. Waarom? Om het niveau van onze dienstverlening te verhogen en ons netwerk te vergroten. Kennis delen is kracht. Het geeft de cliënt inzicht en maakt samenwerking en advisering doelgerichter. Kennis delen vormt de basis van alles wat we doen.

Blijf op de hoogteOntvang nieuwe kennis