1. Home
  2. Specialisten
  3. Tim Danen

Tim Danen Belastingadviseur Fiscaal advies

Neem vrijblijvend contact op Telefoon 026 353 84 62 E-mailadres Stuur mij een e-mail

Over Tim Danen

Functie(s)

2019 Belastingadviseur, Dirkzwager
Internationaal, Ondernemingen, Particulieren, Verzekeraars Fiscaal advies Dirkzwager - Velperpoort
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem

Events

Delen of opslaan

Kennis geschreven door Tim Danen

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 6

Geen teruggaafverzoeken dividendbelasting meer nodig voor Vpb-vrijgestelde lichamen

Vanaf 1 januari 2024 mag inhouding van dividendbelasting onder voorwaarden achterwege blijven bij dividenduitkeringen aan lichamen die niet (of gedeeltelijk) zijn onderworpen aan vennootschapsbelasting. Dit is relevant voor onder meer verenigingen en stichtingen, maar ook voor subjectief vrijgestelde lichamen zoals pensioenfondsen.

Update! Belastingrente per 1 maart 2023 toch niet verhoogd

De staatssecretaris van Financiën heeft aangegeven dat de belastingrente vanaf 1 maart 2023 niet wordt verhoogd naar 10,5%. Het percentage belastingrente voor de vennootschapsbelasting en de bronbelasting blijft hierdoor voorlopig 8,0%.

Beleidsbesluit rechtsherstel box 3: Doelgroepen en nieuwe berekening

De Hoge Raad heeft in het ‘Kerstarrest’ geoordeeld dat het sinds 2017 geldende forfaitaire stelsel van box 3 in strijd is met het recht op eigendom en het gelijkheidsbeginsel uit het Europees verdrag tot bescherming van de rechten van de mens. Meer over het Kerstarrest en de gevolgen van deze uitspraak leest u in onze blogs van 4 februari 2022, 15 april 2022, 28 april 2022 en 24 mei 2022. Op 28 juni 2022 is een nieuw beleidsbesluit gepubliceerd waarin nader wordt ingegaan op de groep belastingplichtigen die in aanmerking komt voor rechtsherstel en waarin de nieuwe berekening van het voordeel uit sparen en beleggen in box 3 wordt toegelicht. In deze blog gaan wij nader in op de belangrijkste punten uit het beleidsbesluit.

Hoge Raad: Rechtsbescherming voor deelnemers massaal bezwaarprocedure box 3

De Hoge Raad heeft in het ‘Kerstarrest’ geoordeeld dat het sinds 2017 geldende forfaitaire stelsel van box 3 in strijd is met het recht op eigendom en het gelijkheidsbeginsel uit het Europees verdrag tot bescherming van de rechten van de mens. Inmiddels heeft het kabinet besloten om het rechtsherstel in eerste instantie alleen toe te passen op de (massaal) bezwaarmakers en op alle belastingplichtigen, waarvan de aanslagen nog niet onherroepelijk vaststaan.

 Junior versus Senior: Tim Danen en Emile Peperkamp

Een senior-fiscalist neemt een junior-fiscalist onder zijn hoede. Deze jonge mensen vormen de nieuwe generatie Dirkzwagerspecialisten. Hoe kijkt de junior naar de senior en andersom?

Minimumkapitaalregel voor verzekeraars

In het Belastingplan 2020 is een nieuwe renteaftrekbeperking in de vennootschapsbelasting voorgesteld voor zowel banken als verzekeraars. In deze blog ga ik nader in op de specifieke regeling voor verzekeraars zoals die vanaf 1 januari 2020 zal gelden.