1. Home
  2. Specialisten
  3. Tony van Wijk

Tony van Wijk Advocaat - Partner Overheid & Vastgoed

Neem vrijblijvend contact op Telefoon 026 365 55 08 Mobiel 06 4303 01 51 E-mailadres Stuur mij een e-mail Social

Over Tony van Wijk

Biografie

Tony is in 2004 als advocaat bij Dirkzwager in dienst getreden. Hij begon op de sectie Ondernemingsrecht waar hij zich met name bezig heeft gehouden met het mededingings- en staatssteunrecht. In 2007 maakte hij de overstap naar de sectie Overheid & Vastgoed om zich te specialiseren in het aanbestedingsrecht en bouwrecht. Sinds 2013 is hij partner bij Dirkzwager. Zijn cliënten zijn met name gemeenten, waterschappen, waterbedrijven, netbeheerders, universiteiten en zorginstellingen. Daarnaast staat hij ook regelmatig bedrijven bij waaronder (ICT-)leveranciers en aannemers.

Functie(s)

2004 Advocaat - Partner, Dirkzwager
Energie, Food & Agri, Handel & Transport, Internationaal, Ondernemingen, Onderwijs, Overheden, Particulieren, Vastgoed, Verzekeraars, Zorg Aanbestedingsrecht, Bouwrecht, Energierecht, Projectontwikkeling, Staatssteun, Europees recht, Mededingingsrecht Aanbesteding, Bouwrecht en Staatssteun Dirkzwager - Velperpoort
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem

Opleiding(en)

Nederlands Recht Radboud Universiteit Nijmegen
Grotius specialisatieopleiding Europees en Nederlands aanbestedingsrecht (cum laude)

Nevenactiviteit(en)

Branche-expert bij landelijke Commissie van Aanbestedingsexperts; Docent bij Bestuursacademie, Conducto, Kluwer en Studie in de Stad; Auteur Commentaar Aanbestedingswet (Reed) en annotator tijdschrift Jurisprudentie Aanbestedingsrecht (JAAN); Lid van Vereniging voor Aanbestedingsrecht, Vereniging voor Mededingingsrecht en Vereniging Bouwrechtadvocaten

Talen

Nederlands, Engels

Events


23 mei 2024

Energie-event 2024

Stap binnen in de wereld van morgen en kom alles te weten over juridische aspecten en kansen rondom netcongestie, energiehubs, financiering, warmte en de Omgevingswet. Ontdek aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe regelgeving de weg vrijmaakt voor duurzame energie-initiatieven. Dit evenement voor professionals in de energietransitie vindt plaats op 23 mei 2024 bij Connectr, dé hub voor de energietransitie. We zorgen ervoor dat het een waardevolle middag is en kijken er naar uit u te verwelkomen op 23 mei. Zijn collega’s geïnteresseerd? Ook zij kunnen zich via de aanmeld-button inschrijven.


20 juni 2024

Q2 update aanbestedingsrecht

Traditioneel praten we u ieder kwartaal bij over de actualiteiten in het aanbestedingsrecht. De tweede Kwartaalupdate Aanbestedingsrecht van 2024 vindt plaats op 20 juni.


26 september 2024

Q3 update aanbestedingsrecht

Traditioneel praten we u ieder kwartaal bij over de actualiteiten in het aanbestedingsrecht. De derde Kwartaalupdate Aanbestedingsrecht van 2024 vindt plaats op 26 september.


12 december 2024

Q4 update aanbestedingsrecht

Traditioneel praten we u ieder kwartaal bij over de actualiteiten in het aanbestedingsrecht. De laatste Kwartaalupdate Aanbestedingsrecht van 2024 vindt plaats op 12 december.

Delen of opslaan

Kennis geschreven door Tony van Wijk

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 196

Verstrijken contractueel overeengekomen termijn levert geen wezenlijke wijziging op

Het verstrijken van een overeengekomen contractuele termijn levert volgens de Utrechtse voorzieningenrechter in beginsel geen materiële wijziging op van de aard en omvang van een aanbestede opdracht. Een aanbestedende dienst mag – en moet– enige coulance betrachten met betrekking tot de niet-nakoming van haar contractspartij.

Raming opdrachtwaarde l Accountantscontrole l Rechtmatigheid (deel 2)

Aanbestedende diensten die een verbijzonderde interne controle uitvoeren of waar een accountantscontrole wordt uitgevoerd, lopen vaak tegen de vraag aan of bepaalde uitgaven vanuit aanbestedingsrechtelijk perspectief rechtmatig zijn. In een blogreeks gaan wij in op enkele veelvoorkomende vragen. In dit deel gaan wij in op de percelenregeling en het (niet-)wezenlijk wijzigen van een aanbestede overeenkomst.

Ongeldige inschrijving meenemen bij kwaliteitsbeoordeling

Regelmatig worden (mogelijk) ongeldige inschrijvingen toch inhoudelijk beoordeeld op de kwaliteitscriteria, ook als in het aanbestedingsdocument is vermeld dat ongeldige inschrijvingen direct terzijde worden gelegd. De Haagse kort gedingrechter heeft onlangs bevestigd dat deze handelwijze in principe is toegestaan althans dat het gunningsresultaat niet kan worden aangetast. Verder bevestigt de rechter dat een gebrek in de bevoegdheid van de ondertekenaar van een inschrijving ten tijde van het indienen, niet op een later moment kan worden hersteld.

Raming opdrachtwaarde l Accountantscontrole l Rechtmatigheid (deel 1)

Aanbestedende diensten die een verbijzonderde interne controle uitvoeren of waar een accountantscontrole wordt uitgevoerd, lopen vaak tegen de vraag aan of bepaalde uitgaven vanuit aanbestedingsrechtelijk perspectief rechtmatig zijn. In dit artikel gaan wij in op enkele veelvoorkomende vragen, zoals de vraag of de waarde van soortgelijke opdrachten bij elkaar moet worden opgeteld en of het is toegestaan om onder een raamovereenkomst zonder maximale waarde en/of hoeveelheid meer uit te geven dan de geraamde waarde.

Meer ruimte bij quasi-inbesteding (toepassing activiteitencriterium)

Twentse gemeenten mochten met een beroep op quasi-inbesteding zonder voorafgaande aanbestedingsprocedure een overeenkomst tot het bewerken en verwerken van huishoudelijk restafval aan Twence Bioconversie B.V. en AVI Twente B.V. gunnen. Interessant is dat bij berekening van het zogenaamde “activiteitencriterium” ook de omzet van een derde mocht worden meegenomen omdat met die derde (de Stadt Münster) een zogenaamde ‘publiek-publieke samenwerking’ was aangegaan. Verder overweegt de rechter dat voor de berekening omzet niet als hoofdegel geldt, maar dat vrijelijk gekozen kan worden voor een andere geschikte berekening, zoals in dit geval de afgenomen tonnages afval.

Een inschrijving op een meervoudig onderhandse aanbesteding met een prijs die de drempelwaarde voor Europees aanbesteden overschrijdt, is geldig

Een inschrijver mag bij een meervoudig onderhandse aanbesteding inschrijven met een prijs die hoger is dan het toepasselijke drempelbedrag voor Europees aanbesteden. Zo’n inschrijving is geldig, ook al heeft de aanbestedende dienst op basis van een lagere raming gekozen voor een meervoudig onderhandse aanbestedingsprocedure. Dat is alleen anders als de raming of het drempelbedrag in de aanbestedingsstukken ondubbelzinnig als prijsplafond zijn verwoord.

Is “één werk” synoniem aan (deelopdrachten onder) een RAW-raamovereenkomst in het kader van een referentie-eis?

De gemeente Amsterdam heeft de geschiktheidseis gesteld dat er ervaring moet zijn met één werk van tenminste € 1.000.000,-. Een aannemer legt als referentie over een RAW-raamovereenkomst op grond waarvan diverse vergelijkbare deelopdrachten zijn uitgevoerd waarvan de waarde in totaliteit (wél) het bedrag van € 1.000.000,- overstijgt. De gemeente meent dat daardoor niet aan de geschiktheidseis wordt voldaan en legt de inschrijving terzijde. Aan de Amsterdamse voorzieningenrechter ligt vervolgens de vraag voor of aan de eis van ‘één werk’ kan worden voldaan met (diverse deelopdrachten onder) een RAW-raamovereenkomst.

Inschrijven met gelijkwaardige maatregelen als certificaten niet voor inschrijving kunnen worden verkregen

Uitgangspunt is dat als een certificaat wordt als geschiktheidseis wordt gesteld, dat niet volstaan kan worden met gelijkwaardige maatregelen. Niettemin is er een uitzondering als een inschrijver niet kan worden verweten nog niet over het certificaat te beschikken. Recent oordeelde de Bossche rechter dat de inschrijver er niet mee weg komt als bij na gunning is gestart met het certificeringsproces: ongeldig dus.

1 2 3 4 5 6
...
17