De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 15:30 uur
Donderdag 17 september 2020 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Juridische aspecten van Conceptueel Bouwen
Webinar

Juridische aspecten van conceptueel bouwen

Conceptueel bouwen is een alternatief voor traditioneel bouwen. Het is een gestandaardiseerde aanpak voor het ontwerpen en uitvoeren van nieuwbouw of renovatie, meestal aangeboden door een bouwende partij. Netwerk Conceptueel Bouwen en Dirkzwager legal & tax organiseren gezamenlijk een webinar over de contractuele aspecten van conceptueel bouwen.

De grote actuele bouwopgave vraagt om meer woningen, veel meer. Door het inkopen van bouwconcepten in plaats van het zelf ontwikkelen van nieuwbouw wordt de snelheid van de bouw verhoogd, het verschaft efficiëntie in het proces en betaalbare woningen. We noemen dit conceptueel bouwen.

De juridische materie hiervan is nog onderbelicht. Hoe kunnen de verschillende belangen vanuit opdrachtgever en opdrachtnemer waarbij conceptueel wordt uitgevraagd worden vastgelegd. En hoe krijgt de samenwerking vorm in een contract, vanuit welk gezichtspunt, vrager of aanbieder zou een contract opgesteld kunnen worden?

Tijdens het webinar wordt vanuit opdrachtgever en opdrachtnemer dieper ingegaan op de juridische aspecten van een contract opstellen voor conceptueel bouwen. 

De volgende sprekers nemen deel aan het webinar:

  • Sophie Hoogenes – Bedrijfsjurist Parteon, woningcorporatie in Wormerveer
  • Laurens Bruggink – Senior Legal Manager Volker Wessels
  • Olga Görts – Directeur Netwerk Conceptueel Bouwen
  • Tony van Wijk – Advocaat | Partner - Overheid & Vastgoed - Dirkzwager
  • Robert Rijpstra MRICS – Advocaat | Partner - Overheid & Vastgoed - Dirkzwager

Voor (inhoudelijke/juridische) vragen over het webinar of een casus die u tijdens het webinar besproken zou willen zien of waarop u de aandacht wil vestigen kunt u contact opnemen met Tony van Wijk vanwijk@dirkzwager.nl


Tijdens het webinar is er voldoende gelegenheid vragen te stellen via de openbare of privé chat.

Deelname aan dit webinar is kosteloos.

Netwerk Conceptueel Bouwen en Dirkzwager N.V. organiseren gezamenlijk dit webinar. Dirkzwager N.V. verzamelt de aanmeldingen en daarop is de Privacyverklaring van Dirkzwager N.V. van toepassing. Netwerk Conceptueel Bouwen en Dirkzwager N.V. hebben beiden inzage in de gegevens. De verkregen gegevens worden na afloop van het webinar verwijderd.

 

Tickets Voor dit event
Gratis
14:00 - 15:30 uur
Donderdag 17 september 2020 Webinar Online

Dit webinar is interessant voor gemeenten, woningcorporaties, opdrachtgevers, aanvragers en bouwers die zich bezighouden met of oriënteren op conceptuele bouw.

Programma

13:50 Inloggen via ontvangen link in Google Chrome
14:00 Aanvang webinar
15:00 Beantwoording vragen
15:30 Einde webinar

Locatie

Webinar

Online

Sprekers

Tony van Wijk

Advocaat - Partner

Advocaat & partner aanbestedings- en bouwrecht. Zijn cliënten zijn met name gemeenten, waterschappen, waterbedrijven, netbeheerders, universiteiten en zorginstellingen. Daarnaast staat hij ook regelmatig bedrijven bij, waaronder (ICT-)leveranciers en aannemers.

Robert Rijpstra MRICS

Advocaat - Partner

Robert is als partner werkzaam op de afdeling Overheid & Vastgoed op de vestiging Arnhem. Hij is gespecialiseerd in het aan- en verkopen van (zorg)vastgoed, projectontwikkelingen, bouw- en huurrecht alsmede de specifieke regelgeving voor woningcorporaties. Tot zijn cliënten behoren ziekenhuizen, zorginstellingen, projectontwikkelaars, woningcorporaties, beleggers en makelaars.

Olga Görts – van de Pas

Directeur NCB (Netwerk Conceptueel Bouwen)

Olga is een vrouw uit de praktijk die weet wat het is om met conceptontwikkeling bezig te zijn. Hoe conceptueel werken geïmplementeerd kan worden, wat de interne uitdagingen zijn en wat de meerwaarde is. Olga: “Ik heb in mijn carrière zowel gewerkt aan het ontwikkelen van concepten als aan het vernieuwen van opdrachtgeverschap vanuit de vragers kant. Daarin heb ik met mijn teams mooie resultaten gerealiseerd.”

Sophie Hoogenes

Bedrijfsjurist Parteon, woningcorporatieWormerveer

Sophie Hoogenes, werkzaam bij woningcorporatie Parteon in de Zaanstreek, met ruime ervaring als vastgoedjurist in de corporatiesector, bij de gemeente en in de advocatuur.

Laurens Bruggink

Senior Legal Manager VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling Nederland B.V.

Laurens is vanaf 1997 werkzaam bij VolkerWessels als Senior Legal Manager.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events