Binnen Dirkzwager heeft de vastgoedbranche onze bijzondere aandacht. Een grote groep juristen is frequent actief voor vastgoedcliënten. Dit zijn met name grote regionale en landelijke opdrachtgevers, waaronder multinationals, institutionele beleggers en (semi-)overheden, maar ook makelaars, aannemers, projectontwikkelaars, woningcorporaties en instellingen in de gezondheidszorg.
Dankzij tientallen jaren ervaring met vastgoedtransacties door het hele land, mogen wij ons het sterkste kantoor in de regio noemen. Door onze kennis op verschillende rechtsgebieden te bundelen kunt u bij ons terecht voor een totaalpakket van juridische diensten.
Wij kunnen u onder meer adviseren en begeleiden op de volgende gebieden:
In vastgoedzaken is een goede samenwerking tussen advocaten, notarissen en fiscalisten van groot belang. Voor omvangrijke opdrachten stellen wij een team samen van meerdere notarissen, advocaten en fiscalisten. Zo bundelen wij alle benodigde juridische kennis die aansluit bij uw opdracht. In alle gevallen blijft uw contactpersoon natuurlijk uw vaste, vertrouwde aanspreekpunt.
Onbegrensd advies
Een grensoverschrijdende zaak? Ook in het buitenland kunnen wij u van dienst zijn. Voor de Duitse markt staat onze German Desk u graag bij.
Dirkzwager is ook aangesloten bij TELFA, een Europees samenwerkingsverband van middelgrote, hoog gekwalificeerde kantoren. En dankzij de verbinding met het Amerikaanse netwerk USLAW hebben wij ook directe lijnen met collega’s uit de VS.
Op 30 maart 2020 is het wetvoorstel Wet toekomst pensioenen ingediend bij de Tweede Kamer. Het voorstel is een uitwerking van het in 2019 gesloten Pensioenakkoord en zal op zeer korte termijn tot grote veranderingen in het Nederlandse pensioenstelsel leiden. De beoogde inwerkingtreding van de wet is namelijk 1 januari 2023.
Traditioneel praten we u ieder kwartaal bij over de actualiteiten in het aanbestedingsrecht. De derde Kwartaalupdate Aanbestedingsrecht van 2022 vindt plaats op 20 september.
Op 21 juni 2022 heeft de directeur van de Autoriteit Consument en Markt, Martijn Snoep, een toespraak gegeven op het mededingingscongres ‘New Frontiers of Antitrust’ in Parijs. Uit de toespraak maken wij op dat de ACM afspraken over de inkoop van arbeid als ernstige beperking/bedreiging van de concurrentie aanmerkt. Zij lijkt voornemens de handhavingsactiviteit op het terrein van de arbeidsmarkt te vergroten.
Het Europese consumentenrecht is streng, heel streng. In een woud van verschillende wetten, die vaak ingewikkeld en soms zelfs tegenstrijdig zijn, moet je als exploitant van een webshop aan allerlei voorschriften en informatieplichten voldoen. In de rechtspraak signaleer ik de trend dat rechters de naleving steeds strenger en ook proactief ('ambtshalve') toetsen. Wat zijn de risico's?
Ransomwareaanvallen en hacks komen steeds vaker voor. Vaak wordt na de hack de IT-omgeving opnieuw ingericht. Men moet immers ook weer door. Een snelle herinrichting kan het echter ook moeilijker maken om aan te tonen welke partij aansprakelijk is voor de vanwege de hack geleden schade. Een recente beslissing van de rechtbank Rotterdam laat zien hoe weerbarstig dit kan zijn.
Een nieuwe beleidsregel geeft meer duidelijkheid over de (on)mogelijkheden voor aanbestedende diensten en speciale sectorbedrijven om een ontheffing aan te vragen van het verbod om met Russische partijen te contracteren of bestaande overeenkomsten na 9 oktober 2022 voort te zetten.
Van 16 maart tot en met 30 april 2022 lag De verNieuwde Regeling 2022 (”DNR 2022”) ter consultatie. De DNR 2022 is een set algemene voorwaarden die de opvolger zou moeten worden van de DNR 2011 (De Nieuwe Regeling 2011) en regelt de rechtsverhouding tussen opdrachtgever enerzijds en architect, ingenieur of adviseur anderzijds.
Op 1 januari 2022 zijn de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza), de Aanpassingswet Toetreding zorgaanbieders (AWtza), het Uitvoeringsbesluit Wtza en de Uitvoeringsregeling Wtza in werking getreden.
De Wtza introduceert onder meer een meldplicht voor zorgaanbieders en jeugdhulpaanbieders. De termijn voor bestaande zorgaanbieders om zich te melden bij het CIBG verstrijkt bijna.
Op dinsdag 21 juni 2022 is het wetsvoorstel “Wet implementatie EU-Richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden” (hierna: Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden) aangenomen in de Eerste Kamer. Dit betekent dat deze wet per 1 augustus aanstaande in werking treedt.
Het kopiëren van merken is merkinbreuk. Ook het kopiëren van een product kan inbreuk opleveren. Wanneer is een merk of product gekopieerd juridisch gezien?
Deze website plaatst functionele en analytische cookies, waarmee we onze site gebruiksvriendelijker maken. U blijft anoniem. Cookies van derden plaatsen we niet zonder uw toestemming. Klik op 'voorkeuren instellen' om uw voorkeuren aan te geven.