De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

  1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Aedes en NEPROM ontwikkelen eigen model DNR 2011

Aedes en NEPROM ontwikkelen eigen model DNR 2011

Als variant op De Nieuwe Regeling (DNR 2011) hebben Aedes en NEPROM, brancheorganisaties van woningcorporaties en projectontwikkelaars, het model basisopdracht adviseurs ontwikkeld. In dit model zijn de belangrijkste afwijkingen op de DNR 2011 die in de praktijk voorkomen samengebracht.De DNR 2011 zijn standaardvoorwaarden welke zijn opgesteld door de brancheverenigingen van architecten en ingenieursbureaus. Doordat deze eenzijdig zijn opgesteld, ontstaan er regelmatig discussies vanuit de op...
Auteur artikelRobert Rijpstra MRICS
Gepubliceerd02 mei 2013
Laatst gewijzigd16 april 2018
Leestijd 
Als variant op De Nieuwe Regeling (DNR 2011) hebben Aedes en NEPROM, brancheorganisaties van woningcorporaties en projectontwikkelaars, het model basisopdracht adviseurs ontwikkeld. In dit model zijn de belangrijkste afwijkingen op de DNR 2011 die in de praktijk voorkomen samengebracht.

De DNR 2011 zijn standaardvoorwaarden welke zijn opgesteld door de brancheverenigingen van architecten en ingenieursbureaus. Doordat deze eenzijdig zijn opgesteld, ontstaan er regelmatig discussies vanuit de opdrachtgevers. In de praktijk werd daarom al regelmatig afgeweken van de DNR 2011. Deze afwijkingen leidden tot ondoorzichtigheid. Aedes en NEPROM hebben daarop besloten de afwijkingen samen te brengen in één model.

Afwijkingen
De grootste verschillen zijn te vinden in de regeling voor het tussentijds beëindigen van een opdracht en de aansprakelijkheid van de adviseur. Dit is in het nieuwe model beter geregeld voor de opdrachtgever. Het voordeel voor de adviseur is dat hij door het gebruik van dit model beter weet welke afwijkingen op de DNR 2011 hij kan verwachten.

Het nieuwe model en de leeswijzer zijn de vinden op de websites van Aedes en NEPROM.
Beoordeel dit artikel