De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

  1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. De invoering van het UBO-register is uitgesteld

De invoering van het UBO-register is uitgesteld

De invoering in Nederland van het zogenaamde “UBO-register” is uitgesteld. Het ministerie van Financiën liet op 23 juni 2017 weten dat het wetsvoorstel pas in de tweede helft van 2017 wordt verwacht.Het UBO-register vloeit voort uit de Europese vierde anti-witwasrichtlijn.  Deze richtlijn diende op 26 juni 2017 te zijn geïmplementeerd in de lidstaten. Deze deadline zal Nederland dus niet halen. Eerder dit jaar, op 31 maart 2017, werd al wel een concept wetsvoorstel ingediend ter consultatie.H...
Auteur artikelKarin Harmsen
Gepubliceerd28 juni 2017
Laatst gewijzigd16 april 2018
Leestijd 
De invoering in Nederland van het zogenaamde “UBO-register” is uitgesteld. Het ministerie van Financiën liet op 23 juni 2017 weten dat het wetsvoorstel pas in de tweede helft van 2017 wordt verwacht.

Het UBO-register vloeit voort uit de Europese vierde anti-witwasrichtlijn.  Deze richtlijn diende op 26 juni 2017 te zijn geïmplementeerd in de lidstaten. Deze deadline zal Nederland dus niet halen. Eerder dit jaar, op 31 maart 2017, werd al wel een concept wetsvoorstel ingediend ter consultatie.

Het UBO-register is een nieuw register waarin informatie omtrent ultimate benificial owners van vennootschappen zal worden opgenomen en openbaar zal worden gemaakt. Bent u benieuwd welke gegevens in het UBO-register zullen worden gepubliceerd? Dirkzwager informeerde u daarover in dit en dit artikel.

Karin Harmsen