De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

  1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Digitaal Europese Verklaring van Erfrecht (EVvE) aanvragen

Digitaal Europese Verklaring van Erfrecht (EVvE) aanvragen

In juni 2017 schreef ik al een uitgebreide blog over de Europese Verklaring van Erfrecht (EVvE). In deze blog vindt u antwoorden op vragen zoals wat een EVvE precies is, wanneer u deze kunt gebruiken, de voorwaarden voor gebruik, wie de EVvE kan aanvragen, wie de EVvE mag afgeven, hoe een aanvraag in zijn werk gaat etc. Mocht u hier meer informatie over wensen, raad ik u aan de betreffende blog nog eens te lezen. Daarnaast biedt Dirkzwager sinds kort ook de mogelijkheid een beoordelingsverzoe...
Leestijd 
Auteur artikel Annick Schenkenberg van Mierop (uit dienst)
Gepubliceerd 22 januari 2018
Laatst gewijzigd 16 april 2018
 
In juni 2017 schreef ik al een uitgebreide blog over de Europese Verklaring van Erfrecht (EVvE). In deze blog vindt u antwoorden op vragen zoals wat een EVvE precies is, wanneer u deze kunt gebruiken, de voorwaarden voor gebruik, wie de EVvE kan aanvragen, wie de EVvE mag afgeven, hoe een aanvraag in zijn werk gaat etc. Mocht u hier meer informatie over wensen, raad ik u aan de betreffende blog nog eens te lezen. Daarnaast biedt Dirkzwager sinds kort ook de mogelijkheid een beoordelingsverzoek digitaal in te sturen.

Aanvragen van een Europese Verklaring van Erfrecht (EVvE)


Zoals gezegd bieden wij sinds enige tijd ook de mogelijkheid een beoordelingsverzoek digitaal in te sturen. Er zal door ons moeten worden vastgesteld of de Nederlandse notaris bevoegd is om de EVvE af te geven. Om dit voor u te kunnen beoordelen vragen wij u om een aantal gegevens in te vullen via een formulier. Dit formulier is te vinden op een speciale pagina, geheel toegespitst op de Europese Verklaring van Erfrecht.

Nadat u het formulier heeft ingevuld wordt binnen drie werkdagen door ons contact met u opgenomen. Wij bespreken vervolgens met u of we u behulpzaam kunnen zijn bij de afgifte van de EVvE. Wij kunnen u dan ook een indicatie van de kosten en de benodigde tijd geven. Door bovenstaande procedure te volgen kan het proces van het afgeven van een Europese Verklaring van Erfrecht worden bespoedigd.

De specialisten van de sectie personen- en familierecht notariaat hebben geruime ervaring met het afwikkelen van internationale erfrechtzaken en het afgeven van de Europese Verklaring van Erfrecht.

Uiteraard blijft het altijd mogelijk om meteen persoonlijk met ons in contact te treden. Hieronder vindt u onze contactgegevens:

EVvEHoofdcontactpersoon:
Mevrouw mr. A.E. (Annick) Schenkenberg van Mierop
026 - 365 55 61
Schenkenberg@dirkzwager.nl

 

 

EVvEOverige contactpersoon:
Mevrouw mr. I. (Ineke) Meuwese
026 - 365 55 68
meuwse@dirkzwager.nl