Zoeken
  1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Dirkzwager loopt voorop met online registreren handelsregister

Dirkzwager loopt voorop met online registreren handelsregister

De notarissen van Dirkzwager beschikken sinds kort als één van de eerste kantoren in Nederland over de mogelijkheid om online wijzigingen door te geven aan het handelsregister. Door deze service kunnen nieuwe inschrijvingen en mutaties gegarandeerd binnen drie uur worden gerealiseerd!Tot op heden moesten de opgaven aan het handelsregister per post worden aangeleverd. Dit betekende dat het vaak enkele dagen kon duren voordat bijvoorbeeld een nieuwe B.V. was ingeschreven in het handelsregister....
Auteur artikelTon Lekkerkerker
Gepubliceerd07 maart 2012
Laatst gewijzigd16 april 2018
Leestijd 
De notarissen van Dirkzwager beschikken sinds kort als één van de eerste kantoren in Nederland over de mogelijkheid om online wijzigingen door te geven aan het handelsregister. Door deze service kunnen nieuwe inschrijvingen en mutaties gegarandeerd binnen drie uur worden gerealiseerd!

Tot op heden moesten de opgaven aan het handelsregister per post worden aangeleverd. Dit betekende dat het vaak enkele dagen kon duren voordat bijvoorbeeld een nieuwe B.V. was ingeschreven in het handelsregister. Dat kon in de praktijk tot problemen leiden, omdat in de periode tussen oprichting en inschrijving bestuurders persoonlijk aansprakelijk zijn voor rechtshandelingen van de B.V.

De kamer van koophandel is onlangs een pilot gestart waarbij notarissen de nieuwe inschrijvingen van B.V.'s, N.V. 's, verenigingen en stichtingen online kunnen doorgeven aan het handelsregister. Dirkzwager doet mee aan deze pilot en werkt er al naar volle tevredenheid mee. Nieuwe opgaven en wijzigingen worden op beveiligde wijze online aangeleverd en razendsnel (binnen drie uur) verwerkt. De bestaande opgaveformulieren zijn afgeschaft; de controle op de opgaven ligt bij de notaris, in samenwerking met het handelsregister. De nieuwe werkwijze levert grote voordelen op voor onze cliënten, die hiervan optimaal kunnen profiteren.