1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Events Intellectuele Eigendom, IT- en Privacyrecht, 2e helft 2022

Events Intellectuele Eigendom, IT- en Privacyrecht, 2e helft 2022

De sectie Intellectuele Eigendom, IT- en Privacyrecht van Dirkzwager heeft voor de tweede helft van 2022 het volgende programma met events voor u samengesteld
Leestijd 
Auteur artikel Joost Becker
Gepubliceerd 12 september 2022
Laatst gewijzigd 12 september 2022

Bijeenkomsten Intellectuele Eigendom, IT- en Privacyrecht van Dirkzwager

De sectie Intellectuele Eigendom, IT-recht en Privacy van Dirkzwager heeft voor de tweede helft van 2022 het volgende programma met events voor u samengesteld:

 

·                                                                                     

Dinsdag 13 september 2022

Zorg & Recht Lezing: Aandachtspunten bij valorisatie

·                                                                                     

Donderdag 22 september 2022

Zorg & Recht Lezing: IT-contracten in de zorg: het managen en beperken van afhankelijkheid van IT-systemen en IT-leveranciers

·                                                                                     

Donderdag 13 oktober 2022

Actualiteiten Privacyrecht 2022

·                                                                                     

Dinsdag 15 november 2022

Reclamerecht

·                                                                                     

Donderdag 17 november 2022

Dirkzwager Bestuurdersevent: Omgaan met crisis

·                                                                                     

Donderdag 24 november 2022

Zorg & Recht Lezing: Privacy en medisch wetenschappelijk onderzoek

·                                                                                     

Donderdag 1 december 2022

Bestrijden en bewijzen van inbreuk en namaak

 

Meer informatie over de verschillende events treft u hieronder en op de achterliggende pagina’s op onze website aan.

U kunt zich aanmelden voor deze webinars/seminars via onze website of door een e-mail te sturen naar marketing@dirkzwager.nl. U kunt daarin aangeven voor welk(e) event(s) u zich opgeeft. Deelname is kosteloos, met uitzondering van het seminar “Actualiteiten Privacyrecht 2022”.

Graag tot (online) ziens op één of meerdere van deze webinars of seminars!

 

Dinsdag 13 september 2022      Zorg & Recht Lezing: Aandachtspunten bij valorisatie

Valorisatie, het naar de markt brengen van nieuwe ideeën, ontwikkelingen of technologieën, is van groot belang voor zorg- en kennisinstellingen. Tijdens dit webinar gaan Christel Jeunink en Petra de Waal, beide leden van het valorisatieteam van ons kantoor, in op relevante aandachtspunten op het gebied van mededingingsrecht, intellectueel eigendomsrecht, ondernemingsrecht en fiscaal recht.

Klik hier voor meer informatie.

Donderdag 22 september 2022       Zorg & Recht Lezing: IT-contracten in de zorg: het managen en beperken van afhankelijkheid van IT-systemen en IT-leveranciers

Zorginstellingen zijn in toenemende mate afhankelijk van de goede werking van IT-systemen voor hun primaire processen. En als je toch met afhankelijkheden te maken hebt, welke contractuele maatregelen kun je dan treffen om die afhankelijkheid te minimaliseren en te managen. Ernst Jan van de Pas en Mark Jansen staan tijdens dit webinar uitgebreid stil bij de ervaringen uit de praktijk.

Klik hier voor meer informatie.

Donderdag 13 oktober 2022            Actualiteiten Privacyrecht 2022

Het Privacyrecht ontwikkelt zich snel. Om goed op de hoogte te blijven organiseert Mark Jansen, specialist Privacyrecht, het jaarlijkse seminar 'Actualiteiten Privacyrecht' op 13 oktober 2022. Tijdens deze middag komt een selectie van de meest relevante actualiteiten op het gebied van Privacyrecht aan de orde. Tijdens dit seminar is er voldoende ruimte om vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie.

Dinsdag 15 november 2022            Reclamerecht

Reclame maken is voor elke onderneming van essentieel belang. Er zijn vele juridische regels verbonden aan het maken van reclame.

Tijdens het webinar reclamerecht op dinsdag 15 november 2022 om 14:00 uur, gaan onze specialisten Joost Becker en Lorena van den Berg in op de vele regels die aan reclame worden gesteld.

Klik hier voor meer informatie.

Donderdag 17 november 2022        Dirkzwager Bestuurdersevent: Omgaan met crisis

Bestuurders van zorginstellingen kunnen met allerlei soorten crisissituaties te maken krijgen waarin zij alle zeilen moeten bijzetten om schade voor patiënten en personeel zoveel mogelijk te beperken. Marcel Levi en IJsbrand Schouten zullen als ervaringsdeskundigen hun visie met ons delen. Daarna vindt een panel discussie plaats waar alle ruimte is om met elkaar het gesprek te voeren en te discussiëren. Na afloop van de panel discussie is er ook nog alle gelegenheid om tijdens het walking diner met elkaar van gedachten te wisselen. Dit event is op persoonlijke uitnodiging. Heeft u interesse in dit event? Stuur dan een e-mail naar marketing@dirkzwager.nl

Klik hier voor meer informatie.

Donderdag 24 november 2022        Zorg & Recht Lezing: Privacy en medisch wetenschappelijk onderzoek Zorg & Recht Lezing: Aandachtspunten bij valorisatie

De Wet medisch wetenschappelijk onderzoek verandert door de inwerkingtreding van drie Europese verordeningen. Aan welke privacyrechtelijke regels en beginselen dienen zorgaanbieders, onderzoeksinstituten en sponsoren zich te houden? Welke soort afspraken moeten zij met elkaar maken? En onder welke voorwaarden is internationale datadoorgifte mogelijk?

Op deze en andere vragen gaan Milou Janssen, Dafne de Boer en Marloes Roetert Steenbruggen-Hulshof tijdens het webinar in.

Klik hier voor meer informatie.

Donderdag 1 december                    Bestrijden en bewijzen van inbreuk en namaak

In dit webinar staat de bestrijding en het bewijs van inbreuk en namaak centraal. Oftewel, hoe kunt u copy cats en kopieergedrag aanpakken? Wanneer lijkt een product of dienst ‘te veel’? En hoe kunt u bewijs van inbreuk verzamelen? Joost Becker en Jeroen Lubbers bespreken dit aan de hand van veel voorbeelden uit de rechtspraak en onze eigen praktijk (met illustraties).

Klik hier voor meer informatie.