
Duurzaamheid in reclamerecht
Maakt u reclame met milieuaspecten? Bent u bezig met verduurzaming en profilering? Er komt nog meer regelgeving aan!
Joost Becker is specialist op het gebied van Intellectuele Eigendom (IE), waaronder het auteursrecht, merkenrecht, modellenrecht, handelsnamen, domeinnamen, adwords, slaafse nabootsing, ongeoorloofde mededinging & reclame-zaken zoals misleidende reclame, reviews, en onrechtmatige perspublicaties.
Hij staat ondernemers bij met procedures en geschilbeslechting (kort geding, bodemprocedures, beslag) op het gebied van IE. Daarnaast begeleidt Joost klanten met het opstellen van contracten (overdracht, licenties, R&D, JDA, etc.) en alle andere juridische ondersteuning op het gebied van IE en branding.
Joost geeft regelmatig seminars & lezingen over uiteenlopende onderwerpen op IE-gebied, en publiceert ook zeer regelmatig wetenschappelijke artikelen.
Joost is examinator bij de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM) en tevens lid van de Vereniging voor IE Procesrecht advocaten (VIEPA), de Nederlandse Vereniging voor Intellectuele Eigendom en de Vereniging voor Auteursrecht en de Vereniging voor Reclamerecht. Joost heeft diverse juridische publicaties op zijn naam staan.
Maakt u reclame met milieuaspecten? Bent u bezig met verduurzaming en profilering? Er komt nog meer regelgeving aan!
De merkbescherming van cosmetica vergt strategische procesvoering, zeker wanneer partijen in elkaars vaarwater zijn geraakt. Dit blijkt uit een recente uitspraak over Medex.
De speelgoed draaikubus komt niet volwaardig voor auteursrecht in aanmerking, aldus een recent arrest van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. De NexCube van Goliath maakt geen inbreuk.
Het opeisen van een model of recht op een ontwerp is wettelijk geregeld. De daartoe gerechtigde kan dit in een juridische procedure laten vaststellen.
In een recent merkengeschil doet de merkhouder TikTok een beroep op haar merkinschrijving voor TikTok voor onder meer cosmetische producten. Is er sprake van verwarringsgevaar?
Is de reclame-uiting “Bespaar op je stookkosten!” misleidend? De toetsing van reclame uitingen
Een executiegeschil kan worden gestart over de vraag of dwangsommen zijn verbeurd die eerder door de rechter zijn opgelegd. Wij bespreken de kaders.
Beoordeling misleidende reclame; is reclame voor de “Nissan Qashqai met e-Power” misleidend door de suggestie dat deze auto volledig elektrisch is?
Uit recente rechtspraak wordt het grote belang duidelijk van een goede product bescherming. Hoe bescherm je de naamgeving en het uiterlijk van de verpakking?
Er komt Europese regelgeving over deepfakes. Vraag daarbij is wanneer het gebruik van dit soort AI illegaal is en schending van portretrecht ?
In een recent merkengeschil is het merkhouder TikTok gelukt de inschrijving van TIC TAC K.O. tegen te houden, met een beroep op verwarringsgevaar...
Nike heeft een oppositieprocedure tegen de merkaanvraag van ‘MAX 1’ ingesteld, op grond van haar AIR MAX-merken. Het BBIE wijst de claims van Nike toe.
Naamsbescherming is mogelijk op verschillende manieren. Bedrijfsnamen kunnen als merk en handelsnaam geregistreerd en beschermd worden.