1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Events van de sectie IE, IT en Privacy van Dirkzwager (1e helft 2022)

Events van de sectie IE, IT en Privacy van Dirkzwager (1e helft 2022)

Voor de eerste helft van 2022 staan de volgende events voor u op het programma.
Leestijd 
Auteur artikel Joost Becker
Gepubliceerd 23 februari 2022
Laatst gewijzigd 23 februari 2022

Events Intellectueel Eigendom, IT en Privacyrecht

De sectie Intellectuele Eigendom, IT-recht en Privacy van Dirkzwager advocaten heeft voor de eerste helft van 2022 het volgende programma met webinars voor u samengesteld:

  • Woensdag 9 maart 2022 Cybersecurity: Preventie en afhandeling van incidenten
  • Donderdag 31 maart 2022 Schadevergoeding wegens schendingen van de AVG
  • Dinsdag 5 april 2022 Merkenrecht: wat iedere ondernemer weten moet!
  • Donderdag 14 april 2022 Cybersecurity: incidentafhandeling verdiept
  • Donderdag 19 mei 2022 Bescherming van vormgeving (het uiterlijk van producten)
  • Dinsdag 24 mei 2022 Een beter begrip van de cyberverzekering
  • Dinsdag 21 juni 2022 Online platforms: het juridisch speelveld

Meer informatie over de verschillende events en webinars treft u hieronder en op de achterliggende pagina’s op onze website aan.

Woensdag 9 maart 2022             Cybersecurity: Preventie en afhandeling van incidenten

Tijdens dit webinar behandelen Nynke Brouwer en Dafne de Boer de belangrijkste juridische en praktische aspecten van cyberincidenten en datalekken. Stap voor stap nemen zij u mee in het proces van cybersecurity en incident management. Aan het einde van deze workshop bent u volledig op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving rondom datalekken en cyberincidenten. Er is voldoende gelegenheid om uw vragen via de openbare of privé chat te stellen aan sprekers.

Klik hier voor meer informatie.

Donderdag 31 maart 2022                Schadevergoeding wegens schendingen van de AVG

In dit webinar nemen advocaten Nynke Brouwer, Milou Janssen en Sven Wakker u aan de hand van de tot nu toe verschenen (Europese) rechtspraak en literatuur mee in de complexe materie van schadevergoeding wegens een schending van de AVG. Met een praktische, nuchtere blik putten zij daarbij vanuit hun eigen praktijkervaring. Zij bespreken onder andere het algemeen juridisch kader, de heersende lijn in de jurisprudentie, de procedurele kant van massaschadeclaims en de mogelijkheden voor bedrijven en organisaties om zich tegen deze schade te verzekeren.

Klik hier voor meer informatie.

Dinsdag 5 april 2022                           Merkenrecht: wat iedere ondernemer weten moet!

Op 5 april 2022 vertellen specialisten Lorena van den Berg en Joost Becker u alles over het merkenrecht en hoe dit van toegevoegde waar kan zijn voor uw bedrijf. Zij behandelen onder andere de volgende onderwerpen: Wat is het merkenrecht? Wat kan een merk zijn? Hoe beschermt u een merk? Wanneer is er sprake van een inbreuk? Mag een merk van een ander gebruikt worden in een domeinnaam? Hoe handhaaft u uw merkrechten?

Klik hier voor meer informatie.

Donderdag 14 april 2022                   Cybersecurity: incidentafhandeling verdiept

In dit webinar gaan specialisten Nynke Brouwer en Mark Jansen in op de afhandeling van cyberincidenten. Zij bespreken niet alleen welke acties direct na het ontdekken van een incident benodigd zijn, maar ook waar u rekening mee dient te houden op de langere termijn, bijvoorbeeld in verhouding tot contractpartijen, benadeelden en zakelijke relaties. Specifiek besteden zij aandacht aan AVG-verzoeken als gevolg van een cyberincident en de voorbereiding op handhaving door toezichthouders.

Dit event vindt plaats in Van der Valk in Lent, vanaf 14.00 uur. Verder informatie volgt op onze website.

Donderdag 19 mei 2022                    Bescherming van vormgeving (het uiterlijk van producten)

In elke tak van handel en industrie worden producten en verpakkingen door concurrenten regelmatig nagemaakt, bijvoorbeeld in de consumentenmarkt, maar ook in de dienstensector en de business to business markt. Wanneer is het overnemen (on)toelaatbaar? Waar ligt de grens? En welke juridische middelen kunnen worden ingezet tegen namaak?

Joost Becker en Jeroen Lubbers maken een en ander voor u inzichtelijk tijdens het webinar over productvormgeving. Zij bespreken recente voorbeelden uit de rechtspraktijk, zowel over het verkrijgen en structureren van IE-rechten als van (on)toelaatbaar kopiëren en navolgen van producten.

Klik hier voor meer informatie.

Dinsdag 24 mei 2022                          Een beter begrip van de cyberverzekering

Meer informatie over dit event dat door Nynke Brouwer zal worden verzorgd, die op dit onderwerp is gepromoveerd, volgt binnenkort.

Dinsdag 21 juni 2022                          Online platforms: het juridisch speelveld

Het juridisch speelveld waarin online platforms zich bewegen is de laatste tijd in beweging. Er is allerlei nieuwe wetgeving op komst die de aandacht vraagt van platformaanbieders.

Op 23 juni 2022 organiseert Dirkzwager het webinar ‘Online platforms: het juridisch speelveld’. Advocaten Mark Jansen en Jeroen Lubbers praten u bij over de recente en aankomende regelgeving voor online platforms. In het seminar wordt stilgestaan bij diverse juridische thema’s die voor platformaanbieders van belang zijn.

Meer informatie hierover volgt snel.

Aanmelden?

U kunt zich al aanmelden voor deze events via onze website of door een e-mail te sturen naar marketing@dirkzwager.nl. U kunt daarin aangeven voor welk(e) webinar(s) u zich opgeeft.

Deelname aan deze events is kosteloos, met uitzondering van de webinars “Cybersecurity: incidentafhandeling verdiept” en “Een beter begrip van de cyberverzekering”.

Graag tot (online) ziens op één of meerdere van deze events!

Joost Becker, advocaat intellectueel eigendomsrecht