De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

  1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Gemeente koopt domeinnaam .amsterdam

Gemeente koopt domeinnaam .amsterdam

De bekende nieuwssite nu.nl bericht dat de Gemeente Amsterdam de domeinnaam .amsterdam heeft aangevraagd, dit in navolging van steden als New York (.nyc), Berlijn (.berlin) en Londen (.london). Eerder berichtten wij al dat de ICANN het mogelijk maakt nieuwe top level domeinnamen aan te vragen, bijvoorbeeld met een merk of handelsnaam als extensie, waarbij het deel achter de punt in een domeinnaam nieuw is.Verschillende domeinen zijn inmiddels aangevraagd voor steden, merken en generieke namen...
Auteur artikelJoost Becker
Gepubliceerd09 mei 2012
Laatst gewijzigd16 april 2018
Leestijd 
De bekende nieuwssite nu.nl bericht dat de Gemeente Amsterdam de domeinnaam .amsterdam heeft aangevraagd, dit in navolging van steden als New York (.nyc), Berlijn (.berlin) en Londen (.london). Eerder berichtten wij al dat de ICANN het mogelijk maakt nieuwe top level domeinnamen aan te vragen, bijvoorbeeld met een merk of handelsnaam als extensie, waarbij het deel achter de punt in een domeinnaam nieuw is.

Verschillende domeinen zijn inmiddels aangevraagd voor steden, merken en generieke namen zoals .music en .gay, zo bericht nu.nl. ICANN beoordeelt de komende maanden de ingediende verzoeken.

.amsterdam wordt volgens nu.nl naar verwachting vanaf volgend jaar in gebruik genomen. De gemeente hoopt haar investering terug te verdienen door de nieuwe namen te verkopen en betaald te krijgen voor de rechten, aldus nu.nl.

De stad zal domeinnamen eindigen op .amsterdam uitgeven. Men kan zich alvast registreren op puntamsterdam.nl.