1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Otto wint hoger beroep over LCD TV

Otto wint hoger beroep over LCD TV

Otto heeft ook het hoger beroep gewonnen in de zaak tegen Stichting Postwanorder over de levering van LCD tv’s die door Otto per abuis voor slechts 99 euro op haar website te koop waren aangeboden. De stichting had namens een groot aantal ‘gedupeerde’ consumenten levering verzocht van de televisie voor de genoemde prijs, op basis van de stelling dat er geldige koopovereenkomsten tot stand waren gekomen. Daarbij wees zij onder meer op het feit dat alle bestellingen direct waren bevestigd door...
Leestijd 
Auteur artikel Ernst-Jan van de Pas
Gepubliceerd 03 juni 2008
Laatst gewijzigd 16 april 2018
Otto heeft ook het hoger beroep gewonnen in de zaak tegen Stichting Postwanorder over de levering van LCD tv’s die door Otto per abuis voor slechts 99 euro op haar website te koop waren aangeboden. De stichting had namens een groot aantal ‘gedupeerde’ consumenten levering verzocht van de televisie voor de genoemde prijs, op basis van de stelling dat er geldige koopovereenkomsten tot stand waren gekomen. Daarbij wees zij onder meer op het feit dat alle bestellingen direct waren bevestigd door Otto en dat de televisie dagenlang voor deze prijs werd aangeboden.

Het Gerechtshof te ’s-Hertogenbosch volgt echter net als de rechtbank het standpunt van Otto dat er geen geldige overeenkomsten tot stand zijn gekomen. Het aanbod van Otto was niet geldig, omdat zij de televisies niet voor een dergelijke lage prijs wilde verkopen. Bovendien kon niet gesteld worden dat de kopers er gerechtvaardigd op mochten vertrouwen dat er wel sprake was van een geldige aanbieding. Volgens het hof had de consument – gezien het forse verschil met de gebruikelijke prijzen – moeten begrijpen dat er sprake was van een vergissing.