1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Startups: Introductie artikelenreeks (1)

Startups: Introductie artikelenreeks (1)

En dan heb je besloten ondernemer te worden. Je hebt alleen of samen met anderen een geweldig idee of product bedacht. Er is een markt voor en je gaat er tijd, energie en geld in steken.
Leestijd 
Auteur artikel Deline Kruitbosch
Gepubliceerd 08 november 2018
Laatst gewijzigd 09 november 2018

Als beginnende ondernemer komt er veel op je af. Met het bedenken van jouw product of dienst alleen ben je er niet. Je moet keuzes maken die later grote gevolgen kunnen hebben. Welke rechtsvorm kies je, met wie sluit je contracten, neem je mensen in dienst of niet? Aan alle keuzes zijn risico’s verbonden en ze leiden vaak tot juridische verplichtingen.

Wij merken bij onze klanten dat alle juridische zaken die geregeld moeten worden, zeker in de beginfase, vaak als een struikelblok worden gezien. Het recht is vaak onbekend en daardoor onbemind en de kosten van een jurist kunnen hoog zijn. Toch is het van belang om hier als startende ondernemer aandacht aan te besteden. Wij bieden als kantoor graag een passende oplossing. Om te beginnen hebben wij een Startupteam in het leven geroepen, waar kantoorgenoten met de specialisaties ondernemingsrecht, contractenrecht, financiering, intellectueel eigendomsrecht en arbeidsrecht onderdeel van uitmaken die affiniteit en ervaring hebben met deze tak van recht.

Vanaf nu zullen de deelnemers van het Dirkzwager Startupteam je wekelijks op de hoogte houden van alle relevante juridische aspecten waarmee een startup in de beginfase, maar ook rond of na een eerste financieringsronde, te maken krijgt. Zo zullen wij onder andere schrijven over rechtsvormen, aansprakelijkheid, vastleggen van je idee, privacy, werknemers en financiering. We hebben ervaring en kennis en willen die met je delen. Zodat jij je kunt concentreren op wat het belangrijkst is: een succes maken van je onderneming!

Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar ondergetekenden of de andere leden van het Startupteam, te vinden in onze E-book 'Handleiding startups'.

Indien je de artikelen die wij gaan plaatsen automatisch in je inbox wilt ontvangen, kun je je via deze pagina aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Maarten Kole & Deline Kruitbosch