Dirkzwager bestaat 135 jaar! We nodigen onze oud-medewerkers uit voor een feestelijke borrel. Aanmelden kan via de eventpagina. Aanmelden reünie.

  1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Vastgoedrecht 2012/3: Wanneer heeft een huurder ‘hoofdverblijf’ in het gehuurde?

Vastgoedrecht 2012/3: Wanneer heeft een huurder ‘hoofdverblijf’ in het gehuurde?

In het nieuwste nummer van Vastgoedrecht (2012/3) is een artikel gepubliceerd van mr. Denise Staring-Sauer, "Wanneer heeft een huurder ‘hoofdverblijf’ in het gehuurde?". In het artikel wordt ingegaan op het begrip hoofdverblijf bij verhuur van woonruimte.De verplichting om in het gehuurde hoofdverblijf te houden kan voorkomen dat het gehuurde door de huurder (illegaal) wordt onderverhuurd of wordt verwaarloosd of ten prooi valt aan krakers. Wanneer is nu sprake van ‘hoofdverblijf’ in een hu...
Leestijd 
Auteur artikel Denise Sauer
Gepubliceerd 20 juni 2012
Laatst gewijzigd 27 november 2019
 

In het nieuwste nummer van Vastgoedrecht (2012/3) is een artikel gepubliceerd van mr. Denise Staring-Sauer, "Wanneer heeft een huurder ‘hoofdverblijf’ in het gehuurde?". In het artikel wordt ingegaan op het begrip hoofdverblijf bij verhuur van woonruimte.

De verplichting om in het gehuurde hoofdverblijf te houden kan voorkomen dat het gehuurde door de huurder (illegaal) wordt onderverhuurd of wordt verwaarloosd of ten prooi valt aan krakers. Wanneer is nu sprake van ‘hoofdverblijf’ in een huurwoning? Waar liggen de grenzen aan dit begrip? In het artikel is aan de hand van jurisprudentie een toetsingskader gemaakt waarmee kan worden bepaald of er al dan niet sprake is van hoofdverblijf. Verder wordt aandacht besteed aan bijkomende bewijsproblemen.