De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

  1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Voor ervaringseis “bouwteamverband” is geen bouwteamovereenkomst nodig

Voor ervaringseis “bouwteamverband” is geen bouwteamovereenkomst nodig

De Provincie Utrecht had voor een niet-openbare aanbesteding voor onderhoud wegvakken als selectiecriterium ervaring in “bouwteamverband” gevraagd.
Auteur artikel Tony van Wijk
Gepubliceerd 28 januari 2020
Laatst gewijzigd 28 januari 2020
Leestijd 

De Provincie Utrecht had voor een niet-openbare aanbesteding voor onderhoud wegvakken als selectiecriterium ervaring in “bouwteamverband” gevraagd. Een deelnemer had wel gewerkt in een bouwteam (samenwerking tussen opdrachtgever, aannemer en andere deskundigen met ieder inbreng eigen deskundigheid) maar had daarvoor geen bouwteamovereenkomst gesloten.

De Provincie oordeelde dat een overeenkomst wel vereist was en besloot tot ongeldigverklaring. Ten onrechte, besliste de Utrechtse kort gedingrechter. Het bestaan van een onderliggende overeenkomst acht de rechter niet relevant. Een dergelijke (irrelevante) eis volgt ook niet uit de stukken. De deelnemer mag alsnog meedoen aan de loting voor selectie.