1. Home
  2. Kennis
  3. Podcasts
  4. Wat moet je weten over licenties
Podcast

Wat moet je weten over licenties?

“In deze tweede podcast van de sectie intellectuele eigendomsrecht nemen Christel Jeunink en Lorena van den Berg u mee in de wereld van licenties. Zij behandelen onder meer wat een licentieovereenkomst is, wat het toepassingsgebied is, welke licentievergoedingen kunnen worden afgesproken en tot slot hebben zij het over sublicenties.”

Luistertijd: 24:50 minuten
Auteur podcast Christel Jeunink
Gepubliceerd 28 juli 2022
Laatst gewijzigd 28 juli 2022

Podcastbeschrijving

Gerelateerde events


14 december 2023

Kwartaalupdate Aanbestedingsrecht Q4 2023

Traditioneel praten we u ieder kwartaal bij over de actualiteiten in het aanbestedingsrecht. De laatste Kwartaalupdate Aanbestedingsrecht van 2023 vindt plaats op 14 december.


1 februari 2024

Zorg & Recht lezing: Actualiteiten medezeggenschap zorginstellingen

In deze actualiteiten lezing worden de recente ontwikkelingen in de praktijk, wetgeving en rechtspraak op het gebied van de medezeggenschap van cliënten- en ondernemingsraden alsmede medische en verpleegkundige staven van ziekenhuizen besproken aan de hand van concrete casus en praktijkvoorbeelden.

Bekijk alle events

Gerelateerde kennis

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 28

IE - Het auteursrecht, de ontrafeling van mythes en AI

In deze podcast nemen auteursrecht advocaten Lorena van den Berg en Dieuwertje Bouchier jullie mee in de wereld van het auteursecht. Zij bespreken onder andere wat het auteursrecht is, hoe het ontstaat en wanneer er sprake is van een inbreuk. Ook ontrafelen zij een aantal mythes die bestaan ten aanzien van het auteursrecht en behandelen zij kort enkele vraagstukken die nu spelen met betrekking tot kunstmatige intelligentie (of artificial intelligence) en het auteursrecht.

De auteursrechtelijke bescherming van foto’s

Auteursrechten of copyrights beschermen creatieve prestaties. Auteursrechten kunnen rusten op vele soorten objecten, zoals tekeningen, tekst, afbeeldingen, film, kunst en foto’s. De auteursrechtelijke bescherming van foto’s staat in dit blog centraal.

Auteursrecht en babykleding

In mijn vorige blog schreef ik al over de mogelijkheden om kleding te beschermen. Dit blog gaat specifiek over babykleding.

Rechtbank Rotterdam oordeelt over (gedeeld) auteursrecht op software

De voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam heeft in een uitspraak van 31 mei 2021 geoordeeld over een geschil dat ziet op het (gedeeld) auteursrecht op software in een situatie waarin een gebruiker/distributeur van software zelf aanpassingen heeft aangebracht aan die software. De vraag rijst aan wie de auteursrechten op die aanpassingen toekomen en of de softwareleverancier die aanpassingen mag gebruiken en vermarkten. De uitkomst van de uitspraak is (mede) van belang met het oog op een separate procedure tussen partijen die bij de Ondernemingskamer loopt. In deze blog licht ik de uitspraak kort toe en bespreek ik de relevantie van de uitspraak voor de praktijk.

Rechten op het ontwerp van kleding

Welke intellectuele eigendomsrechten kunnen rusten op kleding? En wanneer kunnen deze worden uitgeoefend? Wij bespreken het auteurs- en merkenrecht.

Inbreuk op blender voor babyvoeding (Omnichannel v. gedaagden)

In een uitspraak van 28 januari 2021 heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Den Haag twee partijen die in restpartijen handelden veroordeeld wegens het maken van inbreuk op de intellectuele eigendomsrechten van Capital Brands. Deze rechten van intellectuele eigendom waren gevestigd op een blender voor babyvoeding. De partijen hebben zich naar het oordeel van de rechtbank tevens schuldig gemaakt aan oneerlijke handelspraktijken. In deze blog ga ik in op de feiten die aan dit oordeel ten grondslag liggen en zet ik het oordeel van de rechtbank uiteen.

Fashion: het beschermen van kleding

In dit blog bespreek ik op welke manier je kleding het beste kunt beschermen. Het auteursrecht, het modellenrecht en het niet-ingeschreven gemeenschapsmodellenrecht komen hierbij aan bod.

1 2 3