De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

  1. Home
  2. Kennis
  3. Publicaties
  4. Het geel-zwarte hart van Cindy Snelders

Het geel-zwarte hart van Cindy Snelders

Cindy Snelders, sinds 2012 advocaat van de sectie ondernemingsrecht, heeft als geboren en getogen Arnhemmer een echt geel-zwart hart. Cindy is letterlijk opgegroeid met voetbal en zet zich nu in als bestuurslid van de Vitesse Business Club GelreDome voor haar geliefde Vitesse. “Support your locals, juist nu”
Leestijd 
Verschenen in: Samenspraak juni 2020
Auteur publicatie Cindy Snelders-van de Kamp
Gepubliceerd 23 juni 2020
Laatst gewijzigd 24 juni 2020
 

"Ik stond in de kinderwagen al langs de lijn”, vertelt Cindy Snelders. “Mijn vader speelde jarenlang bij de Arnhemse amateurclub SML en wij waren bijna elke wedstrijd aanwezig.” Cindy leerde op haar zestiende haar huidige man kennen, fanatiek Vitesse-aanhanger en in bezit van een seizoenskaart. “Omdat hij als marinier veel van huis was, gebruikte ik de kaart geregeld om wedstrijden bij te wonen. Inmiddels support ik Vitesse bij nagenoeg elke thuiswedstrijd.”

Informeel en warm

Dirkzwager is al sinds jaar en dag lid van de Vitesse Business Club GelreDome. “Ik heb de Business Club leren kennen als een informele, warme club met een heel gevarieerde samenstelling. Grote bedrijven, kleinere zelfstandigen, MKB… iedereen die geïnteresseerd is, kan stoelen afnemen.

De Business Club heeft een zakelijke inslag, maar de verbindende factor is onze liefde voor voetbal in het algemeen en Vitesse in het bijzonder.” Dat Vitesse doorgaans geen top 3-speler is, deert Cindy niet. “Als liefhebber van Vitesse leer je omgaan met teleurstellingen. We hopen dat Vitesse komende jaren op Europees niveau kan gaan spelen, maar dan is er nog wel flink werk aan de winkel.

"Het hoogtepunt tot nog toe vond plaats in 2017, het jaar waarin Vitesse 125 jaar bestond en we voor het eerst de KNVB-beker wonnen.”

Harde kern van Dirkzwager

Het partnership tussen Dirkzwager en Vitesse is door de jaren heen alleen maar sterker geworden. Dirkzwager adviseert Vitesse op zakelijk gebied en is al jaren trouwe bezoeker van de Business Club. “We kiezen daarbij voor de ‘harde kern’ van Dirkzwager, omdat je niet steeds andere afgevaardigde kunt sturen als je een netwerk wilt opbouwen en onderhouden.”

In 2017 is Cindy bestuurslid geworden van de Business Club GelreDome. “Ik zie veel voordeel in het netwerken in een gemoedelijke sfeer. Bovendien ben ik groot voorstander van het ‘support your locals’ principe. Waarom zou je aan de Randstad denken als je zaken ook regionaal kunt uitbesteden? En hoe kun je beter kennismaken met de ondernemers uit jouw regio en het nuttige met het aangename verenigen dan bij de businessclub van je favoriete voetbalvereniging?”

Meer dan wedstrijden

De bestuurders van de Business Club denken mee met de aantrekkelijkheid van het programma, het ledenaantal en de sfeer. “Het bestuur bepaalt samen met Vitesse ook de agenda van de Business Club. Er is zeker acht keer per jaar een netwerkevent. Daarnaast worden er bijeenkomsten georganiseerd, van kennissessies, speeddates met andere leden, b-to-b diners tot bedrijfsbezoeken of buitenlandse reizen. We vergaderen in het GelreDome, bij de leden van het bestuur en op Papendal, Vitesse heeft hier een trainingscomplex en dat ademt ook echt de sfeer van de voetbalclub uit. Wat ik zelf heel aantrekkelijk vind, is dat je je relaties niet alleen op een spannende wedstrijd kunt trakteren. Je kunt ook een lunch voorafgaand aan de wedstrijd of een diner of borrel achteraf organiseren. Natuurlijk laat Dirkzwager ook tijdens de kennissessies graag van zich horen; zo was er onlangs een themabijeenkomst over familiebedrijven, waar het notariaat van Dirkzwager haar expertise
heeft kunnen delen.”

De Vitesse Business Club

GelreDome heeft nu zo’n 300 leden en streeft naar een aantal van 400 leden. “Elke ondernemer is vrij om zich aan te sluiten. Het doel van de Business Club is zakelijk, maar de liefde voor voetbal en Vitesse is de verbindende factor. Je ontmoet mensen die echt wat met voetbal hebben en
dat praat gemakkelijker, ook voor zakelijke doeleinden.”

Voorlopig afgelast

Het betaalde voetbal – en dus ook de wedstrijden van Vitesse – vinden geen doorgang tot in ieder geval 1 september 2020. Ook de activiteiten van de Vitesse Business Club GelreDome zijn voorlopig afgelast.

Cindy wenst alle ondernemers veel sterkte en gezondheid.

Naar publicatie