1. Home
  2. Over Dirkzwager
  3. Pers & nieuws
  4. Dirkzwager adviseerde de oprichters van Ankro Kunststofverspaning inzake de verkoop van aandelen aan BKB Precision en investeerder 365 Capital

Nieuws BKB precision verwelkomt investeerder 365 capital en neemt ankro kunststof verspaning over

Dirkzwager adviseerde de oprichters van Ankro Kunststofverspaning inzake de verkoop van aandelen aan BKB Precision en investeerder 365 Capital. Ankro, opgericht in 1998, is een vertrouwde verspaningspartner voor kunststof onderdelen. Vanuit Werkendam produceren zij voor hun klanten in de voedings-, farmaceutische-, petrochemische-, medische-, analytische- en grafische industrie.
Nieuws |

BKB Precision, opgericht in 1982, is specialist in het draaien en frezen van kunststof onderdelen en richt zich vooral op de semicon-, medische-, voedsel-, chemische- en analytische industrie, in Nederland en de rest van de wereld. De oprichters blijven aan om de integratie van beide organisaties in goede banen te leiden alsook de ambitieuze toekomstplannen te ondersteunen.

Corporate M&A partner Claudia van der Most en associate Valerie van Engelenburg-Sijberden begeleidden de transactie vanuit juridisch oogpunt. Fiscaal advies werd gegeven door Dirkzwager fiscalisten Robert de Vries en Laurens-Jan Horsthuis.

Johan van Anrooy en zijn vrouw Sonja, oprichters van Ankro; “De overname door BKB Precision is het resultaat van een perfecte match in bedrijfscultuur, ambitie en vakmanschap. Het geeft ons de mogelijkheid door te groeien en continuïteit te bieden aan onze mensen en klanten. Ik geloof er echt in dat we elkaar zullen versterken in deze snel ontwikkelende markt.”

Mannes Westhuis, CEO en mede-eigenaar van de groep deelt dit enthousiasme; “Doordat Ankro deel wordt van onze groep vergroten we ons potentieel om tegemoet te komen aan groeiende behoefte van de high-tech markt voor wat betreft capaciteit en maakmogelijkheden in kunststoffen. Vanaf onze kennismaking met Ankro herkenden we elkaar in ambitie en drive om te ontwikkelen maar ook om een betrouwbare partner te blijven voor onze klanten en medewerkers in deze tijd van constante verandering. Tevreden klanten zijn een belangrijke voorwaarde die wij ons zelf opleggen.”

Reinaert Molenaar, partner bij 365 Capital voegt toe; “De eindmarkten die BKB Precision en Ankro bedienen zijn zich continue aan het ontwikkelen. Dit resulteert in groeiende eisen en veranderende rollen voor componenten- en assemblage leveranciers in deze eindmarkten. We kijken ernaar uit om BKB Precision en Ankro te ondersteunen zodat zij deze uitdagingen kunnen managen en kunnen blijven groeien, zowel organisch als door strategische acquisities. ”

Graag verwijzen wij ook naar het persbericht van BKB Precision.