1. Home
  2. Over Dirkzwager
  3. Pers & nieuws
  4. 'Getuigenverklaring' op 1 in Dirkzwager legal thriller top 10

Nieuws 'Getuigenverklaring' op 1 in Dirkzwager legal thriller top 10

'Getuigenverklaring' van Scott Turow is de nieuwe nummer 1 in de legal thriller top 10 van Dirkzwager. De lijst is dit jaar alweer voor de 6e keer samengesteld ter gelegenheid van de Spannende Boekenweken. De medewerkers van Dirkzwager stemden op hun favoriete legal thrillers, zo laten we u kennis maken met de volgens ons spannendste juridische boeken.
Nieuws |

Getuigenverklaring is de nieuwe nummer 1 onze lijst. Scott Turow, van huis uit advocaat, laat zijn laatste roman afspelen rondom het Internationale Strafhof in Den Haag. In Getuigenverklaring verruilt Bill ten Boom het leven in een duur advocatenkantoor in de VS voor een  baan bij het Strafhof. Daar doet hij onderzoek naar misdaden tegen de menselijkheid die op een groep Roma in het voormalige Joegoslavië zouden zijn gepleegd. In Trouw werd de roman het hoogtepunt van Turows oeuvre genoemd.

De top 3

1. Getuigenverklaring - Scott Turow (2017)

Bill ten Boom heeft alles achtergelaten wat hij ooit als belangrijk beschouwde: zijn carrière, zijn vrouw en zelfs zijn land. Als hij vervolgens wordt benaderd om de verdwijning van honderden Kosovaarse vluchtelingen in Bosnië te onderzoeken, belandt hij midden in een uiterst complexe en gevoelige strafzaak. Om de waarheid over de chaotische periode vlak na de Bosnische Oorlog te kunnen achterhalen, moet hij kriskras de wereld rond, achter alle betrokkenen aan, variërend van Servische paramilitairen tot beroepscriminelen en de Amerikaanse overheid. Hij ontdekt algauw dat iedereen er een dubbele agenda op na houdt. Zal hij erin slagen om de verleidingen van de gemakkelijke antwoorden te weerstaan in zijn zoektocht naar gerechtigheid?

Getuigenverklaring van Scott Turow. Nummer 1 in Dirkzwager legal thriller top 10 (2018)

2. De verraders - David Baldacci (2007)

Annabelle Conroy is een jonge, aantrekkelijke vrouw met vele gaven. Ze is koelbloedig en vindingrijk, weet uitstekend hoe je een groot project moet leiden en is bovendien een getalenteerd toneelspeelster. Samengevoegd maken deze eigenschappen haar tot wat zij is: een meesteroplichter. Maar nu is Annabelle op de vlucht. Ze heeft Jerry Bagger, de moordenaar van haar moeder, 40 miljoen dollar weten te ontfutselen en zo haar ultieme wraak gekregen. Maar Jerry Bagger is niet iemand die goed tegen zijn verlies kan...

De verraders van David Baldacci op nummer 2 in de Dirkzwager legal thriller top 10 (2018)

3. Karakter - F. Bordewijk (1937)

Katadreuffe is bezeten van het verlangen advocaat te worden. Als zoon van een arme ongehuwde moeder in het vooroorlogse Rotterdam zet hij alles op alles om zijn doel te bereiken. De machtige deurwaarder Dreverhaven, zijn vader, werkt hem in alle opzichten tegen. Waarom? Twee onbuigzame karakters in een strijd die tot het uiterste lijkt te gaan – zelfs de liefde wordt eraan opgeofferd. Karakter geldt als het meesterwerk van Bordewijk. Het boek heeft bijna tachtig jaar na verschijnen nog niets aan kracht en leesbaarheid ingeboet; met zijn feilloze compositie (zelfs in de titels der hoofdstukken), zijn heldere zakelijke stijl en zijn psychologische diepgang is het een klassiek werk in de Nederlandse literatuur. De verfilming uit 1997 door Mike van Diem met in de hoofdrollen Jan Declair en Fedja van Huêt werd met een Oscar bekroond. Het boek is te lezen via de Digitale bibliotheek voor Nederlandse Letteren.

Karakter van F. Bordewijk nummer 3 in de Dirkzwager legal thriller top 10 (2018)

De complete top 10

2018

2017

Titel

1

(-)

Getuigenverklaring - Scott Turow (2017)

2

(2)

De verraders - David Baldacci (2007)

3

(1)

Karakter - F. Bordewijk (1937)

4

(-)

To kill a mockingbird (Spaar de spotvogel) - Harper Lee (1960)

5

(7)

Het proces - Franz Kafka (1926)

6

(3)

Het proces van de eeuw - Christiaan Alberdingk Thijm (2013)

7

(-)

De Jury - John Grisham (1994)

8

(-)

De Rainmaker - John Grisham (1995)

9

(-)

De juiste man - Max van Olden (2017)

10

(-)

Advocaat van de vijand - Geert-Jan Knoops (2009)