1. Home
  2. Over Dirkzwager
  3. Pers & nieuws
  4. Karen Verkerk gekozen tot Notaris van het Jaar

Nieuws Karen Verkerk gekozen tot Notaris van het Jaar

Karen Verkerk is op 9 oktober tijdens het jaarcongres van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) uitgeroepen tot de eerste Notaris van het Jaar. Verkerk is notaris bij Dirkzwager. De jury prijst haar rol bij de opleiding en ontwikkeling van kandidaat-notarissen, haar maatschappelijke betrokkenheid en haar heldere en duidelijke taal. Verkerk werd gekozen uit elf genomineerde (kandidaat-)notarissen, die door vakgenoten werden voorgedragen. In het notariaat werken ruim 3.300 notarissen, toegevoegd notarissen en kandidaat-notarissen.
Nieuws |

Met de verkiezing van de Notaris van het Jaar wil de KNB inkleuring geven aan het thema ‘Futurepro(o)f’ uit de Strategische Agenda Notariaat 2020-2025. De Notaris van het Jaar is een KNB-lid dat zich zichtbaar onderscheidt met andere kwaliteiten dan alleen de notarieel-juridische. Bij de keuze van de Notaris van het Jaar is onder andere gekeken naar de uitstraling naar buiten toe, soft skills, ondernemerschap en innovatief vermogen. “Notarissen zijn mensen van de inhoud”, licht KNB-voorzitter Nick van Buitenen het thema Futurepro(o)f toe: “Afspraken die zij vastleggen moeten juridisch deugen en het liefst waterdicht zijn. Daarom besteden ze daar heel veel tijd en aandacht aan, ook in de contacten met hun klanten. Die beschouwen echter die inhoudelijke deskundigheid meestal als vanzelfsprekend. Klanten worden steeds veeleisender als het gaat om andere kennis en vaardigheden van notarissen en dat wordt in de toekomst alleen maar meer. Op deze manier wil de KNB laten zien hoe notarissen daarmee omgaan.”

Passie voor het vak

Volgens de jury zit het notariaat bij Verkerk in haar genen en vindt zij het ook leuk die passie over te brengen op anderen. Blijven leren en jezelf ontwikkelen, dat vindt Verkerk belangrijk en daarom was zij de afgelopen jaren ook sterk betrokken bij de beroepsopleiding. Daarnaast is de notaris van Dirkzwager ook maatschappelijk ambitieus. Zo is ze erg betrokken bij de culturele ontwikkeling van jongeren in Arnhem die het thuis niet breed hebben. Ten slotte blinkt Verkerk ook uit in soft skills. Ze is duidelijk en spreekt heldere taal. Volgens de medewerkers die haar nomineerden, is ze menselijk, stimuleert ze haar collega’s en geeft ze vertrouwen. Hiermee is Verkerk een groot voorbeeld voor jonge mensen in het notariaat, aldus de jury.

Lees hier het interview met Karen Verkerk in Notariaat Magazine nummer 8