1. Home
  2. Over Dirkzwager
  3. Pers & nieuws
  4. Nieuwe bestuurder en bestuurswissel bij Dirkzwager

Nieuws Nieuwe bestuurder en bestuurswissel bij Dirkzwager

Arnhem/Nijmegen, 7 juli 2020 – Vanaf 15 augustus a.s. start Iman Stratenus als professioneel bestuurder bij Dirkzwager legal & tax. Hij volgt in deze functie Cécile Schobben op. Daarnaast is per 1 juli jl. advocaat en partner Ernst-Jan van de Pas toegetreden tot het bestuur.
Nieuws |

Stratenus (49) brengt ruim 24 jaar ervaring mee in het leiden en adviseren van bedrijven en organisaties. Hij was advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek, consultant bij McKinsey & Company, general manager voor TNT Express en International SOS in Azië en bestuurder van de World Business Council for Sustainable Development. In zijn rol als partner bij The Future Firm leidde en/of adviseerde Stratenus organisaties in complexe transformaties. Zijn expertise ligt in de combinatie van de strategische en (organisatie-)culturele aspecten van veranderprocessen. Zijn focus ligt op het bouwen van ‘lerende’ organisaties en op besluitvorming binnen grote groepen van stakeholders.

 

Stratenus: "Dirkzwager is uitstekend gepositioneerd om in de komende periode verder te ontwikkelen. Het snelst groeiende kantoor van Nederland met een solide basis van kwaliteit en een positieve cultuur: dat geeft vertrouwen om deze uitdagende tijden tegemoet te gaan. Ik keer met veel enthousiasme terug in de juridische wereld en voel me vereerd met deze benoeming bij Dirkzwager.”

 

Met de bestuursbenoeming van Ernst-Jan van de Pas (39) wordt de plaats in het bestuur ingevuld die vrijvalt door het einde van de bestuurstermijn van Claudia van der Most per 1 juli jl. Van der Most zal zich als advocaat en partner bij Dirkzwager weer volledig op haar (internationale) ondernemingsrechtpraktijk richten.

 

Van de Pas: “Dirkzwager maakt de laatste jaren een grote ontwikkeling door. We groeien hard en dat brengt uiteraard ook uitdagingen met zich mee. Mijn juridische werkterrein is technologie, IT en innovatie. Allemaal zeer volatiele terreinen die vereisen dat je je voortdurend moet aanpassen om relevant te blijven, om toegevoegde waarde te kunnen blijven leveren. Datzelfde geldt ook in brede zin voor juridische dienstverleners. Of je nu advocaat, notaris of fiscalist bent, we moeten zélf relevant blijven en dat betekent dat we ons voortdurend moeten aanpassen en innoveren. En innovatie komt niet in een doosje. Ik ben vereerd dat mijn medevennoten mij de gelegenheid geven om de komende jaren dit mooie kantoor weer een stap verder te brengen”.

 

Iman Stratenus en Ernst-Jan van de Pas vormen samen met Selma van Ramele en Tom Vandeginste het dagelijks bestuur. Hiermee is het bestuur van Dirkzwager op volle sterkte om zijn ambitieuze en toekomstgerichte beleid verder vorm te geven.

............................................................................................................................................................

Noot voor de redactie:

Voor vragen kunt u contact opnemen met Pieter Sonneveld, Head of Marketing & Business Development
T: 026 - 353 83 57
E: sonneveld@dirkzwager.nl