De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

  1. Home
  2. Over Dirkzwager
  3. Pers & nieuws
  4. Notariswissel bij Dirkzwager legal & tax

Nieuws Notariswissel bij Dirkzwager legal & tax

Op 1 januari 2021 neemt notaris-partner Ondernemingsrecht Ton Lekkerkerker afscheid van Dirkzwager legal & tax. Daarmee maakt hij de weg vrij voor collega Deline Kruitbosch, die rond dezelfde datum tot notaris wordt benoemd.
Nieuws |

Notaris Ton Lekkerkerker is sinds 1995 verbonden aan kantoor Dirkzwager. Al vroeg ontwikkelde hij een voorkeur voor familiebedrijven en directeur-grootaandeelhouders (DGA’s). Door de jaren heen bouwde hij een mooie notariële ondernemingsrechtpraktijk op. Aantrekkelijk voor cliënten en fiscalisten was, dat hij notarieel recht met fiscaal recht combineerde. Als voormalig belastinginspecteur en belastingadviseur bij een Big Four-kantoor, kon hij ook op fiscaal gebied meedenken.

Daarnaast was Ton Lekkerkerker voor zijn relaties een echte vertrouwenspersoon. Familierecht gaat altijd gepaard met emoties, ook bij familiebedrijven. Ton Lekkerkerker voelde de sfeer en onderlinge verhoudingen perfect aan en kwam met oplossingen die alle partijen konden waarderen.

Familiebedrijven en sportsector

Ton Lekkerkerker stopt weliswaar met het notariële werk, maar begint aan een nieuwe fase in zijn leven als toezichthouder en adviseur. Onlangs heeft hij de commissarisopleiding aan de Erasmus Universiteit gevolgd. Hij hoopt vooral voor familiebedrijven iets te kunnen betekenen en voor organisaties in de sportwereld. De sector waar de fanatieke schaatser, golfer en zwemmer zich als een vis in het water voelt. Daarnaast behoudt Ton Lekkerkerker zijn nevenfuncties als raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof Amsterdam, tuchtrechter bij de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs en als lid van de Raad van Toezicht van de Koninklijke Nederlandsche Schaatsbond.

Governance en duurzame energie

Deline Kruitbosch neemt volgens de officiële procedure het protocol– zijn archief met notariële documenten – over van Ton Lekkerkerker, maar zijn cliënten worden verdeeld over het hele team. Deline Kruitbosch bestiert zelf al een goedlopende ondernemingsrechtpraktijk in governance-advisering, overnames en herstructurering. Daarom gaat zij samen met notaris Karen Verkerk leiding geven aan het team Ondernemingsrecht. Deline Kruitbosch ziet allerlei mogelijkheden om de praktijk verder uit te bouwen: “Ik denk onder andere aan verdere uitbreiding van de duurzame energiepraktijk en de governance-praktijk, en dan vooral in samenwerking met de andere rechtsgebieden en disciplines binnen Dirkzwager. Het is een enorme toegevoegde waarde dat we tegenwoordig in-house fiscalisten hebben. Dat leidt tot een nog beter en completer advies.”

Ton Lekkerkerker kijkt met genoegen terug op 25 jaar notariaat. “Het mooie van werken op een groot kantoor als Dirkzwager is dat, als je er zelf even niet uitkomt, je nog een heel team hebt waarmee je kunt overleggen. Daarbij is het een goede ontwikkeling geweest dat we op de diverse rechtsgebieden met notariaat en advocatuur in één sectie zijn gaan samenwerken. Ik zal mijn collega’s en cliënten gaan missen, maar ik ben blij met Deline als opvolger. Ze is juridisch ijzersterk, is heel empathisch en heeft een tomeloze energie.”

...........................................................................................................................................................

Noot voor de redactie:

Voor vragen kunt u contact opnemen met Pieter Sonneveld, Head of Marketing & Business Development
T: 026 - 353 83 57
E: sonneveld@dirkzwager.nl