1. Home
  2. Over Dirkzwager
  3. Pers & nieuws
  4. Stand van de Advocatuur en het Notariaat 2018

Nieuws Stand van de Advocatuur en het Notariaat 2018

Dirkzwager is dit jaar wederom het grootste advocaten & notarissen kantoor buiten de Randstad!
Nieuws |

Feiten, cijfers én leesvoer

Met trots presenteren we de 23e editie van De Stand van de Advocatuur en het Notariaat. Wat ooit begon als een stencil met vier velletjes, is nu een jaarlijks standaardwerk met een schat aan gegevens over de Nederlandse advocatuur. Feiten en cijfers die we door middel van eigen onderzoek hebben vergaard, met uiteraard de medewerking van de advocatenkantoren. Daarvoor op deze plaats een woord van dank.

We hebben dit jaar besloten De Stand van de Advocatuur en het Notariaat zowel in print als digitaal uit te geven. Dat deden we al met de special Werken in de Advocatuur, en daar kregen we veel positieve reacties op. We hebben enerzijds de indruk dat de gedrukte versie in een bepaald opzicht een langer leven beschoren is dan de digitale versie: zo’n papieren tijdschrift ligt op een tafel, en wordt door meerdere lezers op enig moment opengeslagen en doorgebladerd. Anderzijds is de digitale versie met een muisklik beschikbaar. Dus hebben we hekozen voor én én.

Naast de bekende Top 50 van advocatenkantoren, de Top 30 van het Notariaat, de leverage bij de Top 10, het aandeel vrouwelijke en mannelijke advocaten en partners in de Top 10 en de bruto salarisgegevens van 1e, 4e en 7e jaars advocaten, bevat deze stand ook ander leesvoer. We hebben advocaat Ewout Jansen en wetenschapper Iris van Domselaar gevraagd een essay te schrijven over De Stand van de Advocatuur – zoals zij die zien – en redacteur Joris Rietbroek ondervroeg grote advocatenkantoren over de Zaak van het Jaar. Verder hebben we een jaaroverzicht gemaakt van het nieuws in 2017.

Kortom, een gevarieerde Stand. De redactie wenst u veel leesplezier.

Lucien Wopereis (hoofdredacteur)