De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

  1. Home
  2. Over Dirkzwager
  3. Pers & nieuws
  4. Tom van Malssen vanaf nu (voorwaardelijk) advocaat bij de Hoge Raad

NieuwsTom van Malssen vanaf nu (voorwaardelijk) advocaat bij de Hoge Raad

Na een intensief opleidings- en studietraject heeft onze advocaat-medewerker mr. dr. Tom van Malssen met goed gevolg het examen afgelegd dat hem het recht geeft om de komende drie jaren voorwaardelijk (en als alles goed gaat daarna onvoorwaardelijk) de titel Advocaat bij de Hoge Raad te voeren.
Nieuws |

Concreet betekent dit dat Tom nu als advocaat mag optreden in cassatieprocedures bij de Hoge Raad der Nederlanden, ons hoogste rechtscollege. De Hoge Raad houdt zich, nadat een procedure in eerste aanleg (meestal bij een rechtbank) en hoger beroep (meestal bij een gerechtshof) is doorlopen, bezig met de beoordeling of het recht in de concrete zaak juist is toegepast en of beslissingen van de lagere rechters voldoende begrijpelijk zijn gemotiveerd.

Dirkzwager krijgt er dus een nieuw expertisegebied (Civiele cassatie) bij, en kan zaken ‘in house’ blijven behandelen die vroeger aan een externe cassatieadvocaat werden overgedragen als tot aan de Hoge Raad moest worden geprocedeerd.

Dirkzwager en Tom van Malssen kijken er naar uit om dit nieuwe specialisme verder uit te bouwen.