1. Home
 2. Specialisten
 3. Jeroen Lubbers

Jeroen Lubbers Advocaat - Senior Intellectuele eigendom & IT-recht

Neem vrijblijvend contact op Telefoon 026 353 83 77 E-mailadres Stuur mij een e-mail Social

Over Jeroen Lubbers

Biografie

Jeroen Lubbers is gespecialiseerd in het Intellectueel Eigendoms- en IT-recht, en heeft een passie voor technologie. Hij heeft veel ervaring met adviseren over auteursrecht, merkenrecht, en handelsnaamrecht, en het voeren van gerechtelijke procedures daarover. Een focus van Jeroen is het behandelen van geschillen over vertrouwelijke informatie en bedrijfsgeheimen. Jeroen heeft ook veel ervaring in het leggen van beslag op bewijsmateriaal (bewijsbeslag).

“Als tech liefhebber blijf ik steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Dat stelt mij in staat de taal van ondernemers in de software- en digitale sector te spreken en te begrijpen.”

Jeroen heeft de afgelopen jaren onder andere:

 • Succesvol voorkomen dat een oud-werknemer van een cliënt, vertrouwelijke informatie en bedrijfsgeheimen aan een concurrent kon verstrekken.
 • Verschillende merk-, handelsnaam- en auteursrechtgeschillen gewonnen.
 • Succesvol onrechtmatige online publicaties laten verwijderen.
 • Schikkingen getroffen met grote financiële belangen.
 • Geadviseerd over contracten voor essentiële IT-diensten (o.m. (managed) cloud services en on premise software).

Functie(s)

2023 Advocaat - Senior, Dirkzwager
Food & Agri, Handel & Transport, Internationaal, Ondernemingen, Onderwijs, Overheden, Particulieren, Vastgoed, Zorg Cybersecurity, Intellectueel Eigendomsrecht, IT-recht / ICT-recht, Reclamerecht Intellectueel Eigendomsrecht (IE), IT-recht en Privacyrecht Dirkzwager - Velperpoort
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem
2017 Advocaat, Dirkzwager

Opleiding(en)

2011 2016 Recht & ICT, Rijksuniversiteit Groningen

Talen

Nederlands, Engels

Events


12 juni 2024

Webinar vendor lock-in IT-contracten

Organisaties zijn in algemene zin erg afhankelijk van de goede werking van IT-systemen of het nu gaat om kantoorautomatisering of ERP- en WMS-systemen.


25 september 2024

webinar managen van IT leverancier

Tijdens het eerste webinar op 12 juni 2024 gaan wij in op het voorkomen van een vendor lock-in (een te grote afhankelijkheid van uw IT-leverancier/dienstverlener). In dit webinar gaan we ervan uit dat er al een contract is gesloten en dat het implementatieproject van start is gegaan.

Delen of opslaan

Kennis geschreven door Jeroen Lubbers

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

 • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

 • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

 • U heeft geselecteerd:
 • Combineren met:
 • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 37

IE - AI en recht: een doorkijk naar nieuwe AI-wetgeving

Is Artificial Intelligence een hype of de toekomst? In deze podcast nemen IT-advocaten Jeroen Lubbers en Thijmen van Hoorn ontwikkelingen op het gebied van AI door. Ze bespreken de regels die gelden voor de gebruikers en producenten van kunstmatige intelligentie, staan stil bij toekomstige Europese wetgeving, en blikken vooruit op de toekomst.

Bewijsbeslag en zoekwoorden: welke woorden zijn relevant?

Het kiezen van de juiste zoekwoorden voor een bewijsbeslag kan soms een puzzel zijn: als beslaglegger wil je graag verlof krijgen om beslag te leggen, maar het is niet altijd mogelijk om je verzoek zodanig te specificeren dat je (bijv.) één specifiek document aanwijst. Welke woorden zijn relevant?

Opheffing van conservatoir bewijsbeslag: wat te doen?

De deurwaarder heeft onverwacht bewijsbeslag gelegd, een ingrijpende gebeurtenis. Maar wat als je het niet eens bent met de grondslag van het beslag? Bewijsbeslag kan vervallen en worden opgeheven. Lees hierover meer in dit blog.

5 aandachtspunten bij overdracht van merkregistraties in fusies en overnames

Merkrechten zijn soms een ondergeschoven kindje bij fusies en overnames (M&A), terwijl merken (per definitie) voor veel afnemers, leveranciers, en relaties juist een functie als herkennings- en onderscheidingsteken hebben. Bij een transactie hebben merkrechten ook een goodwillfunctie. In deze blog bespreek ik vijf aandachtspunten bij de overdracht van merkregistraties tijdens fusies en overnames.

Misverstanden over open source software (OSS)

Zonder dat je het door hebt bestaan veel platforms en software die door bedrijven en instellingen worden gebruikt geheel of (vaker) gedeeltelijk uit open source software. Veel afnemers van dergelijke producten vinden dat eng en zijn daar op tegen. Ook investeerders schrikken vaak af als ze horen dat er sprake is van OSS. Maar is dat terecht? Nee. In dit artikel staan wij stil bij enkele misvattingen over OSS.

Auteursrechten overdragen? Schrijf het duidelijk op.

IT-contracten bevatten soms onduidelijke afspraken over wie nu precies de auteursrechten krijgt: is de ontwikkelaar auteursrechthebbende, of worden de auteursrechten overgedragen aan de klant? In de praktijk wordt dat nog weleens in het midden gelaten, met vervelende consequenties tot gevolg.

Veelgestelde vragen over het conservatoir bewijsbeslag

Het conservatoire bewijsbeslag is in opkomst. Dat ligt voor de hand, nu het bewijsbeslag een effectieve methode is om te voorkomen dat waardevol bewijsmateriaal verloren gaat. Bewijsmateriaal dat nodig is om een vordering tegen de tegenpartij te onderbouwen. Ons kantoor adviseert met regelmaat cliënten over het conservatoir bewijsbeslag. In deze blog geef ik een antwoord op de meest gestelde vragen over het bewijsbeslag.

Stappenplan conservatoir bewijsbeslag: de deurwaarder staat voor de deur

Onverwacht staat de deurwaarder voor de deur, samen met een IT-deskundige en mogelijk een politieagent(e) om ‘conservatoir bewijsbeslag’ te komen leggen. Een beslaglegging is vaak hectisch en er gebeurt van alles tegelijkertijd. Hoe moet je omgaan met een bewijsbeslag, en wat moet je wel en niet doen? Dat lees je in dit stappenplan.

Naleving van regels over webshops: de rechter beoordeelt steeds actiever

Het Europese consumentenrecht is streng, heel streng. In een woud van verschillende wetten, die vaak ingewikkeld en soms zelfs tegenstrijdig zijn, moet je als exploitant van een webshop aan allerlei voorschriften en informatieplichten voldoen. In de rechtspraak signaleer ik de trend dat rechters de naleving steeds strenger en ook proactief ('ambtshalve') toetsen. Wat zijn de risico's?

Pas op met de verkoop van merkgoederen van buiten Europa

Het is als handelaar makkelijker dan ooit om producten aan te schaffen en te importeren uit Azië bij grote webwinkels als AliExpress en LightInTheBox, en deze vervolgens op de Europese markt aan te bieden. Grote online platforms als Amazon bieden (kleine) ondernemers de kans om een enorm publiek te bereiken.

Eerste Kamer stemt in met verbod op nepreviews

De Eerste Kamer heeft vandaag het wetsvoorstel modernisering consumentenbescherming aangenomen, dat een 'verbod' op het plaatsen van nepreviews introduceert. De wet treedt per 28 mei 2022 in werking.

Rechtbank veroordeelt LinkedIn om profiel Van Haga terug te plaatsen

Afgelopen juni verwijderde platform LinkedIn het profiel van kamerlid Van Haga, nadat het platform klachten had ontvangen van andere gebruikers over een aantal berichten die Van Haga op het platform had geplaatst. Volgens LinkedIn waren deze berichten in strijd met haar beleid om misinformatie (nepnieuws) over het coronavirus tegen te gaan. Van Haga startte een kort geding procedure tegen LinkedIn om het platform te dwingen zijn profiel te herstellen, de gewraakte berichten terug te plaatsen en LinkedIn een rectificatie te laten plaatsen.

1 2 3 4