1. Home
  2. Specialisten
  3. Jeroen Lubbers

Jeroen Lubbers Advocaat Intellectuele eigendom & IT-recht

Neem vrijblijvend contact op Telefoon 026 353 83 77 E-mailadres Stuur mij een e-mail Social

Over Jeroen Lubbers

Biografie

Jeroen is specialist in Intellectueel Eigendomsrecht (IE) en IT-recht. Hij adviseert klanten onder meer over auteursrecht, merkenrecht en handelsnaamrecht. Ook voert hij procedures over IE- en IT-geschillen. Daarnaast is hij een liefhebber van technologie en volgt hij innovatie op de voet. Jeroen spreekt de taal van ondernemers die software maken en digitale producten en diensten verkopen.

Jeroen heeft voor klanten onder meer:

- een schikking getroffen met een belang van 1 miljoen euro;

- geadviseerd over IT-contracten met een belang van méér dan 1,5 miljoen euro;

- meerdere auteursrechtgeschillen over teksten en beeldmateriaal gewonnen;

- handelsnaamgeschillen over de naam van een bedrijf gewonnen;

- bereikt dat onrechtmatige reviews en andere publicaties van internet verwijderd werden.

Functie(s)

2017 Advocaat, Dirkzwager
Food & Agri, Handel & Transport, Internationaal, Ondernemingen, Onderwijs, Overheden, Particulieren, Vastgoed, Zorg Cybersecurity, Intellectueel Eigendomsrecht, IT-recht / ICT-recht, Reclamerecht Intellectueel Eigendomsrecht (IE), IT-recht en Privacyrecht Dirkzwager - Velperpoort
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem

Opleiding(en)

2011 2016 Recht & ICT, Rijksuniversiteit Groningen

Talen

Nederlands, Engels

Events


6 april 2023

Actualiteiten e-commerce

Bij online verkoop van producten en diensten aan consumenten (e-commerce) komt allerlei wet- en regelgeving kijken. In een woud van verschillende wetten moet de exploitant van een webshop, platform of adverteerder aan allerlei voorschriften en informatieplichten voldoen.


16 mei 2023

Bescherming van bedrijfsgeheimen van de werkgever

Deelt u waardevolle knowhow met derden? Kunnen uw werknemers bij klant-, markt- en productgegevens? Werkt u met geheimhoudingsverklaringen? Bedrijfsgeheimen zijn essentieel voor groei, innovatie en concurrentie, maar het is zaak om te voorkomen dat deze gegevens in verkeerde handen vallen. Tijdens dit seminar vertellen we u welke mogelijkheden er zijn voor de bescherming van uw bedrijfsgeheimen.

Delen of opslaan

Kennis geschreven door Jeroen Lubbers

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 32

Auteursrechten overdragen? Schrijf het duidelijk op.

IT-contracten bevatten soms onduidelijke afspraken over wie nu precies de auteursrechten krijgt: is de ontwikkelaar auteursrechthebbende, of worden de auteursrechten overgedragen aan de klant? In de praktijk wordt dat nog weleens in het midden gelaten, met vervelende consequenties tot gevolg.

Veelgestelde vragen over het conservatoir bewijsbeslag

Het conservatoire bewijsbeslag is in opkomst. Dat ligt voor de hand, nu het bewijsbeslag een effectieve methode is om te voorkomen dat waardevol bewijsmateriaal verloren gaat. Bewijsmateriaal dat nodig is om een vordering tegen de tegenpartij te onderbouwen. Ons kantoor adviseert met regelmaat cliënten over het conservatoir bewijsbeslag. In deze blog geef ik een antwoord op de meest gestelde vragen over het bewijsbeslag.

Stappenplan conservatoir bewijsbeslag: de deurwaarder staat voor de deur

Onverwacht staat de deurwaarder voor de deur, samen met een IT-deskundige en mogelijk een politieagent(e) om ‘conservatoir bewijsbeslag’ te komen leggen. Een beslaglegging is vaak hectisch en er gebeurt van alles tegelijkertijd. Hoe moet je omgaan met een bewijsbeslag, en wat moet je wel en niet doen? Dat lees je in dit stappenplan.

Naleving van regels over webshops: de rechter beoordeelt steeds actiever

Het Europese consumentenrecht is streng, heel streng. In een woud van verschillende wetten, die vaak ingewikkeld en soms zelfs tegenstrijdig zijn, moet je als exploitant van een webshop aan allerlei voorschriften en informatieplichten voldoen. In de rechtspraak signaleer ik de trend dat rechters de naleving steeds strenger en ook proactief ('ambtshalve') toetsen. Wat zijn de risico's?

Pas op met de verkoop van merkgoederen van buiten Europa

Het is als handelaar makkelijker dan ooit om producten aan te schaffen en te importeren uit Azië bij grote webwinkels als AliExpress en LightInTheBox, en deze vervolgens op de Europese markt aan te bieden. Grote online platforms als Amazon bieden (kleine) ondernemers de kans om een enorm publiek te bereiken.

Eerste Kamer stemt in met verbod op nepreviews

De Eerste Kamer heeft vandaag het wetsvoorstel modernisering consumentenbescherming aangenomen, dat een 'verbod' op het plaatsen van nepreviews introduceert. De wet treedt per 28 mei 2022 in werking.

Rechtbank veroordeelt LinkedIn om profiel Van Haga terug te plaatsen

Afgelopen juni verwijderde platform LinkedIn het profiel van kamerlid Van Haga, nadat het platform klachten had ontvangen van andere gebruikers over een aantal berichten die Van Haga op het platform had geplaatst. Volgens LinkedIn waren deze berichten in strijd met haar beleid om misinformatie (nepnieuws) over het coronavirus tegen te gaan. Van Haga startte een kort geding procedure tegen LinkedIn om het platform te dwingen zijn profiel te herstellen, de gewraakte berichten terug te plaatsen en LinkedIn een rectificatie te laten plaatsen.

5 Tips om heldere afspraken te maken met een softwareontwikkelaar

Je wilt software ontwikkelen, maar hebt zelf niet de expertise in huis. Dan schakel je een softwareontwikkelaar in. Maar waar moet je aan denken als je afspraken met een ontwikkelaar maakt? In deze blog lees je vijf tips voor het maken van goede (en vooral heldere) afspraken.

Drie tips om concurrentie op jouw EAN-nummer tegen te gaan

Grote online retailplatforms als Bol.com of Amazon maken gebruik van het EAN-nummer als een unieke product identifier. Je kunt zelf als verkoper ook EAN-nummers aanvragen. Maar wat doe je tegen concurrenten die adverteren op jouw EAN-nummer?

ACM treedt op tegen nepvolgers en neplikes

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) legt een last onder dwangsom op aan een influencer met een webshop, die op social media nepvolgers en neplikes kocht.

Oneerlijke kortingen binnenkort verboden

Met Black Friday en Cyber Monday voor de deur, zullen de hoge kortingen binnenkort weer om de oren vliegen. Maar hoe bereken je een korting en wat is de referentieprijs? Is een aangeboden korting eigenlijk wel een korting? Al jarenlang zijn er geluiden vanuit consumentenorganisaties, dat winkels en webshops in korte tijd de prijzen kunstmatig verhogen, om vervolgens een hoge korting te kunnen bieden. Dat mag binnenkort niet meer.

Nieuwe wetgeving tegen nepreviews in aantocht

Nepreviews op internet zijn een probleem. Niet alleen consumenten schrijven reviews, maar bedrijven kopen ook nepreviews in. Zowel om hun eigen product of dienst aan te prijzen, maar ook om negatieve reviews bij hun concurrent achter te laten. Nieuwe wetgeving is in aantocht.

1 2 3