1. Home
 2. Specialisten
 3. Stefan Kleijer

Stefan Kleijer Advocaat Arbeidsrecht

Contact Neem vrijblijvend contact op

Over Stefan Kleijer

Biografie

Sinds 2020 werkt Stefan bij Dirkzwager op de sectie arbeidsrecht en in 2021 is hij beëdigd tot advocaat.

Stefan houdt zich onder andere veel bezig met de wijziging van (collectieve) arbeidsvoorwaarden en medezeggenschap in brede zin. Daarnaast beschikt Stefan over kennis op het gebied van arbeidsmigratie waardoor hij als voorportaal fungeert voor bedrijven die buitenlandse arbeidskrachten willen aannemen, in een steeds verder globaliserende arbeidsmarkt. Als laatste maakt Stefan deel uit van de vakgroep ‘Pensioen’ en is daardoor steeds bij (grote) overnames betrokken.

Stefan kenmerkt zich door zijn toegankelijkheid en duidelijke advisering. Hij is in staat om complexe vraagstukken begrijpelijk te maken, waardoor de cliënt direct kan acteren. In zijn vrije tijd is Stefan fervent hardloper, houdt hij zich (van jongs af aan al) bezig met voetbal en recenseert en speelt hij (bord)spellen.

Specialisaties

 • Collectieve arbeidsverhoudingen & arbeidsvoorwaarden
 • International 
 • Pensioen

Publicaties 

 • D. den Heeten & S.W. Kleijer, ‘De (on)mogelijkheden van collectieve acties in de zorg’, TRA 2021/92.
 • B.M.C. Stenden & S.W. Kleijer, 'De verblijfsvergunning EU-langdurig ingezetene en het zoekjaar hoogopgeleiden', Over de Grens 2022/3

Functie(s)

2021 Advocaat, Dirkzwager
Handel & Transport, Internationaal, Ondernemingen, Onderwijs, Overheden, Particulieren, Zorg Arbeidsrecht Dirkzwager - Stella Maris
Van Schaeck Mathonsingel 4
6512 AN Nijmegen
2021 Advocaat, Dirkzwager

Opleiding(en)

2021 Beroepsopleiding Advocaten, Orde van Advocaten
2018 2020 Master Burgerlijk recht, Radboud Universiteit
2014 2018 Bachelor Rechtsgeleerdheid, Radboud Universiteit

Nevenactiviteit(en)

 • Lid Jonge Balie Gelderland;
 • Lid Vereniging Jonge Arbeidsrecht Advocaten (VJAA).

Talen

Nederlands, Engels

Events

Delen of opslaan

Kennis geschreven door Stefan Kleijer

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

 • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

 • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

 • U heeft geselecteerd:
 • Combineren met:
 • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 33

Verplichtingen van een (erkend) referent (deel III): informatieplicht

Een vreemdeling die afkomstig is van buiten de EU of EER (m.u.v. Zwitserland) mag (in beginsel) uitsluitend in Nederland werken indien hij/zij beschikt over een verblijfs- en werkvergunning. De persoon of organisatie die belang heeft bij een verblijf van een dergelijke vreemdeling is een referent. Voor sommige vergunningen is vereist dat een organisatie erkend referent is. Het (erkend) referentschap brengt de nodige verplichtingen met zich. In een vijfluik gaan wij in op deze verplichtingen, de gevolgen van schending van deze verplichtingen en hoe de risico’s gemitigeerd kunnen worden. In deze derde blog gaan wij in op de informatieplicht van een (erkend) referent.

Arbeidsrecht - verbod op nevenwerkzaamheden

Een ambtenaar van de belastingdienst die als ZZP’er kennis heeft van belastingontduiking en dat mogelijk zelfs faciliteert. Een chef-kok die tijdens ziekte de pannen op het vuur zet bij een ander restaurant, ondenkbaar toch? En wat nu als er ook nog eens een verbod op nevenwerkzaamheden geldt? In de podcast ‘Uitgewerkt!’ behandelen de arbeidsrechtadvocaten van dirkzwager spraakmakende en interessante uitspraken of thema’s op een toegankelijke manier. Ditmaal centraal: het verbod op nevenwerkzaamheden.

Verplichtingen van een (erkend) referent (deel II): de administratie- en bewaarplicht

Een vreemdeling die afkomstig is van buiten de EU of EER (m.u.v. Zwitserland) mag (in beginsel, zo geldt er o.a. voor Oekraïense vluchtelingen per 1 april 2022 een uitzondering) uitsluitend in Nederland werken indien hij/zij beschikt over een verblijf- en werkvergunning. De persoon of organisatie die belang heeft bij een verblijf van een dergelijke vreemdeling is een referent. Voor sommige vergunningen is vereist dat een organisatie erkend referent is. Het (erkend) referentschap brengt de nodige verplichtingen met zich. In een vijfluik gaan wij in op deze verplichtingen, de gevolgen van schending van deze verplichtingen en hoe de risico’s gemitigeerd kunnen worden. In deze tweede blog gaan wij in op de administratie- en bewaarplicht van een (erkend) referent.

Verplichtingen van een (erkend) referent (deel I): de zorgplicht

Een vreemdeling die afkomstig is van buiten de EU of EER (m.u.v. Zwitserland) mag (in beginsel, zo geldt er o.a. voor Oekraïense vluchtelingen per 1 april 2022 een uitzondering) uitsluitend in Nederland werken indien hij/zij beschikt over een verblijf- en werkvergunning. De persoon of organisatie die belang heeft bij een verblijf van een dergelijke vreemdeling is een referent. Voor sommige vergunningen is vereist dat een organisatie erkend referent is. Het (erkend) referentschap brengt de nodige verplichtingen met zich. In een vijfluik gaan wij in op deze verplichtingen, de gevolgen van schending van deze verplichtingen en hoe de risico’s gemitigeerd kunnen worden. In deze eerste blog gaan wij in op de zorgplicht van een (erkend) referent.

Oekraïense vluchtelingen kunnen vanaf 1 april 2022 gemakkelijk aan het werk in Nederland

De Nederlandse overheid is druk bezig om de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne te faciliteren. Hier hoort ook bij dat de Oekraïners na aankomst in Nederland snel een baan kunnen vinden en op die manier kunnen voorzien in hun eigen onderhoud. Vóór 1 april 2022 had een arbeidsmigrant uit Oekraïne een tewerkstellingsvergunning nodig waar een arbeidsmarkttoets aan vooraf ging. Vanaf 1 april 2022 geldt deze verplichting niet meer voor Oekraïense vluchtelingen en hoeft de aanstaand werkgever slechts ten minste twee werkdagen voor indiensttreding een melding te doen bij het UWV.

Tewerkstellen van vluchtelingen uit Oekraïne: mag dat?

Na een maandenlange troepenopbouw zijn Russische troepen op 24 februari jl. Oekraïne binnengetrokken. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne is een nachtmerrie voor Oekraïners die nu in grote onzekerheid verkeren over hun veiligheid. De Europese Commissie verwacht dat tussen de 2,5 en 6,5 miljoen Oekraïners zullen vluchten. Een gevolg van de oorlog is dat veel westerse bedrijven en burgers de Oekraïners een hart onder de riem steken, hulp aanbieden en hun banden met Rusland beëindigen. Op Europees niveau worden daarnaast afspraken gemaakt over het opvangen van de vluchtelingen in lidstaten van de Europese Unie (EU). Maar betekent dit dat u als Nederlandse werkgever vluchtelingen uit Oekraïne mag aannemen? In dit artikel geven wij antwoord op deze vraag.

Werkgever zet tracker onder auto om werknemer te volgen?!

Jouw baas besluit om 'trackers' onder je auto en die van je vriendin te plaatsen, omdat hij niet gelooft dat je écht ziek bent. Wat doe je? En misschien een nog betere vraag, wat doet de rechter met deze informatie? Het plaatsen van de trackers moet haast wel leiden tot een fikse vergoeding voor jou als werknemer, toch? Beluister de podcast waarin het bovenstaande wordt besproken.

1 2 3