IT-recht is een rechtsgebied dat voortdurend in ontwikkeling is. Onze sectie IT bestaat uit gespecialiseerde advocaten, gericht op kwalitatief hoogwaardige en snelle dienstverlening. Daarnaast zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Onze focus ligt op een realistisch resultaat.
Wij werken voor gevarieerde opdrachtgevers uit het MKB en grote ondernemingen in verschillende branches, IT- en internetbedrijven, universiteiten, onderzoeksinstellingen, ziekenhuizen en andere zorginstellingen en overheden.
Op het terrein van IT-recht en ICT-recht staan wij cliënten bij met onder andere:
het opstellen en toetsen van allerhande IT-contracten, zoals leverings- en implementatiecontracten van hardware en software, dienstverleningscontracten waaronder outsourcingscontracten en ASP, SaaS en Cloud contracten;
begeleiding bij, adviseren en procederen over IT-geschillen, bijvoorbeeld mislukte automatiseringsprojecten en niet of slecht functionerende software en haperende dienstverlening;
adviseren over internetrecht, zoals e-commerce, koop op afstand, toetsing van websites, algemene voorwaarden en advies over digitalisering van uw papieren archief.
Onze kennis is uw kennis
Wij publiceren veel over juridische onderwerpen die voor de praktijk en voor onze opdrachtgevers relevant zijn. Wij delen onze specialistische kennis graag met u, zodat u op de hoogte bent van belangrijke ontwikkelingen op het gebied van IT-recht en ICT-recht. Gedurende het hele jaar organiseren wij workshops, lezingen en seminars over specifieke IT onderwerpen. Heeft u een specifieke wens voor een workshop? In overleg stellen wij met u een workshop samen die volledig is toegespitst op uw onderneming of organisatie.
The Legal 500
In 2021 is ons team (wederom) vermeld in The Legal 500 . The Legal 500 wordt alom beschouwd als een van de belangrijkste gidsen op het gebied van juridische dienstverlening wereldwijd. De jaarlijkse rankings worden gebaseerd op uitgebreid onafhankelijk onderzoek in de markt, feedback van cliënten, juridische adviseurs en inzendingen van advocatenkantoren.
Tijdens dit seminar vertellen wij u alles over intellectuele eigendomsrechten in de bouw. We geven eerst een korte introductie over intellectuele eigendomsrechten en kijken vervolgens met u hoe deze rechten een rol spelen in de bouw, van aanbesteding tot oplevering. Verder geven wij praktische tips over ie-rechtelijke bepalingen in bouwcontracten.
Bij online verkoop van producten en diensten aan consumenten (e-commerce) komt allerlei wet- en regelgeving kijken. In een woud van verschillende wetten moet de exploitant van een webshop, platform of adverteerder aan allerlei voorschriften en informatieplichten voldoen.
Het teken 'just fucking good wine' kan niet als eu-merk worden ingeschreven aangezien het teken, meer in het bijzonder het woord 'fucking' onder de gegeven omstandigheden in strijd is met de geaccepteerde morele principes die de maatschappij verwacht en daarmee in strijd met de goede zeden.
Onlangs berichtten we al over de komst van DORA. DORA stelt allerlei eisen aan financiële entiteiten op het gebied digitale operationele weerbaarheid, cyberrisico’s en uitbestedingsrisico’s. Ook IT-contracten moeten straks dankzij DORA aan strenge eisen voldoen. Zowel op financiële entiteiten als IT-bedrijven die daar diensten aan verlenen komt veel af. In deze blog staan we hier alvast bij stil.
Professionele softwareproducten, denk aan tekenprogramma’s als AutoCAD of SolidWorks of ERP-systemen als Exact, kunnen erg prijzig zijn. D verleiding om dergelijke software op illegale wijze kosteloos te downloaden is groot. Ook het op ‘creatieve’ wijze gebruiken van licentiesleutels, bijvoorbeeld door met deze sleutel de software op meerdere apparaten te registreren, komt geregeld voor. Het behoeft geen uitleg dat dit in de regel onrechtmatig is. Maar welk prijskaartje hangt daaraan?
De slogan 'other companies do software we do support' kan niet als merk worden ingeschreven omdat de uitdrukking elk onderscheidend vermogen mist, zo luidt het oordeel van het Gerecht van de Europese Unie.
Nike heeft een oppositieprocedure tegen de merkaanvraag van ‘MAX 1’ ingesteld, op grond van haar AIR MAX-merken. Het BBIE wijst de claims van Nike toe.
De Europese Commissie (EC) heeft op 24 september 2020 een voorstel gepubliceerd voor de verordening digitale operationele veerkracht, in het Engels: Digital Operational Resilience Act ofwel DORA. DORA is na aanpassing van de initiële tekst op 28 november 2022 door de Raad van Europa aangenomen en getekend op 14 december 2022. DORA is gepubliceerd op 27 december 2022 onder het kenmerk EU 2022/2554 en is op 16 januari 2023 in werking getreden. DORA is per 17 januari 2025 van toepassing.
Deze website plaatst functionele en analytische cookies, waarmee we onze site gebruiksvriendelijker maken. U blijft anoniem. Cookies van derden plaatsen we niet zonder uw toestemming. Klik op 'voorkeuren instellen' om uw voorkeuren aan te geven.