1. Home
  2. Expertises & sectoren
  3. IT-recht / ICT-recht

Expertise IT-recht / ICT-recht

IT-recht is een rechtsgebied dat voortdurend in ontwikkeling is. Onze sectie IT bestaat uit gespecialiseerde advocaten, gericht op kwalitatief hoogwaardige en snelle dienstverlening. Daarnaast zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Onze focus ligt op een realistisch resultaat.

Wij werken voor gevarieerde opdrachtgevers uit het MKB en grote ondernemingen in verschillende branches, IT- en internetbedrijven, universiteiten, onderzoeksinstellingen, ziekenhuizen en andere zorginstellingen en overheden.

Op het terrein van IT-recht en ICT-recht staan wij cliënten bij met onder andere:

  • het opstellen en toetsen van allerhande IT-contracten, zoals leverings- en implementatiecontracten van hardware en software, dienstverleningscontracten waaronder outsourcingscontracten en ASP, SaaS en Cloud contracten;
  • begeleiding bij, adviseren en procederen over IT-geschillen, bijvoorbeeld mislukte automatiseringsprojecten en niet of slecht functionerende software en haperende dienstverlening;
  • adviseren over privacy;
  • adviseren over internetrecht, zoals e-commerce, koop op afstand, toetsing van websites, algemene voorwaarden en advies over digitalisering van uw papieren archief.

Onze kennis is uw kennis

Wij publiceren veel over juridische onderwerpen die voor de praktijk en voor onze opdrachtgevers relevant zijn. Wij delen onze specialistische kennis graag met u, zodat u op de hoogte bent van belangrijke ontwikkelingen op het gebied van IT-recht en ICT-recht. Gedurende het hele jaar organiseren wij workshops, lezingen en seminars over specifieke IT onderwerpen. Heeft u een specifieke wens voor een workshop? In overleg stellen wij met u een workshop samen die volledig is toegespitst op uw onderneming of organisatie.

The Legal 500

In 2021 is ons team (wederom) vermeld in The Legal 500 . The Legal 500 wordt alom beschouwd als een van de belangrijkste gidsen op het gebied van juridische dienstverlening wereldwijd. De jaarlijkse rankings worden gebaseerd op uitgebreid onafhankelijk onderzoek in de markt, feedback van cliënten, juridische adviseurs en inzendingen van advocatenkantoren. 

Gerelateerde artikelen

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 1407

De Code voor Duurzaamheidsreclame toegelicht

Voor reclames geldt in Nederland wetgeving over Misleidende en Vergelijkende Reclame en de Nederlandse Reclame Code (NRC). Specifiek voor duurzaamheidsreclame is inmiddels ook de Code voor Duurzaamheidsreclame (CDR) van kracht. In dit artikel leest u wat dit betekent voor uw onderneming(en).

IT-projectmanagement & de juridische gereedschapskist: tips en aandachtspunten

Een IT-project tot een goed einde brengen is een hele klus. Veel IT-projecten mislukken nog steeds. Heldere afspraken over en goede uitvoering van het projectmanagement kunnen helpen te voorkomen dat het project ontspoort. In deze blog een paar aandachtspunten vanuit de juridische praktijk.

Hof: ook bij levering maatwerksoftware kijken naar de afspraken, niet naar de verwachtingen

Het is vaak makkelijk mopperen op een IT-systeem. "Het doet het niet", of "dit werkt toch niet" hoor je dan. Mopperen is echter makkelijk. De vraag is of het systeem niet voldoet aan de gestelde/overeengekomen eisen. Een recente kwestie bij het Gerechtshof Amsterdam over de ontwikkeling van een maatwerk CRM systeem laat mooi zien hoe snel de verwachtingen van partijen uiteen kunnen lopen.

Wat houdt de Data Act precies in?

In de afgelopen jaren heeft de Europese Unie (EU) zich ingezet voor de regulering van de digitale wereld. Het doel is om burgers meer controle te geven over hun gegevens en om grote bedrijven striktere regels op te leggen. Met de aankomende Data Act zullen er regels komen voor de toegang tot data, het opeisen van data door de overheid en het overstappen tussen clouddiensten. Wat houdt deze wet precies in? En misschien nog wel belangrijker: wat betekent dit voor u en uw bedrijf?

Merkbescherming van cosmetica producten

De merkbescherming van cosmetica vergt strategische procesvoering, zeker wanneer partijen in elkaars vaarwater zijn geraakt. Dit blijkt uit een recente uitspraak over Medex.

Geen volwaardig auteursrecht op speelgoed Rubik's Cube

De speelgoed draaikubus komt niet volwaardig voor auteursrecht in aanmerking, aldus een recent arrest van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. De NexCube van Goliath maakt geen inbreuk.

Het gebruik van AI in de wetenschap

Artificial Intelligence (AI) wordt steeds vaker gebruikt en zal de komende jaren een steeds grotere rol krijgen. Programma’s als ChatGPT kunnen scherpe teksten schrijven en software als Power BI analyseert data razendsnel. AI biedt studenten en wetenschappers nieuwe kansen, maar brengt ook grote risico’s mee. Welke regels gelden er voor het gebruik van AI in de wetenschap? En hoe bewaakt u als onderzoeker, onderwijsinstelling of onderzoeksinstelling uw wetenschappelijke integriteit?

AFM roept ondernemingen op om op tijd met DORA te beginnen

Financiele instellingen hebben nog tot 2025 om aan de Digital Operations Resilience Act (DORA) te voldoen. De Autoriteit Financiele Markten (AFM) roept de instellingen op om op tijd te beginnen met de voorbereidingen op deze nieuwe regels over IT-weerbaarheid.

1 2 3 4 5 6
...
118
Terug naar alle expertises en sectoren