De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

  1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Aerius vandaag uit de lucht in verband met extra features

Aerius vandaag uit de lucht in verband met extra features

BIJ12 meldt als uitvoeringsorganisatie voor de twaalf provincies dat Aerius vandaag tijdelijk niet beschikbaar is.
Auteur artikelJasper Molenaar
Gepubliceerd21 oktober 2019
Laatst gewijzigd21 oktober 2019
Leestijd 

Er worden een aantal extra features aan het programma toegevoegd:

  • Het exporteren van een PDF na het uitvoeren van een berekening. De PDF is in de basis gelijk aan de PDF die eerder beschikbaar was in AERIUS2016L, maar de verwijzingen naar het PAS zijn verwijderd. Tevens is er een extra kolom toegevoegd waarin de maatgevende resultaten op (bijna) overbelaste hexagonen is opgenomen. De PDF is zowel te gebruiken voor het exporteren van rekenresultaten op Nederlandse Natura 2000 gebieden als voor het exporteren van resultaten van eigen rekenpunten.
  • De ligging van buitenlandse natuurgebieden zijn zichtbaar (omtrek) in de user interface. Door de toevoeging van de visualisatie van de ligging van buitenlandse Natura 2000-gebieden is het voor gebruikers eenvoudiger te bepalen waar eventuele eigen rekenpunten neergelegd moeten worden.
  • Het is mogelijk om rekenresultaten weer te geven zijn beperkt tot maximum, gemiddeld en percentage van de Kritische Depositie Waarde (KDW) om verkeerde interpretatie van rekenresultaten te voorkomen.

BIJ12 verwacht dat AERIUS in de loop van de middag weer beschikbaar is.

Heeft u vragen over stikstof? Neem contact op met Jasper Molenaar en Bart de Haan.

Beoordeel dit artikel