De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

  1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Beleidsregels stikstof in aantal provincies weer ingetrokken

Beleidsregels stikstof in aantal provincies weer ingetrokken

Net als in Friesland zijn ook in Gelderland, Drenthe en Overijssel de provinciale beleidsregels voor Wet natuurbescherming-vergunningen ingetrokken.
Auteur artikelJasper Molenaar
Gepubliceerd15 oktober 2019
Laatst gewijzigd15 oktober 2019
Leestijd 

In ons artikel "Nieuwe beleidsregels voor Wet natuurbescherming-vergunningen" kondigden wij aan dat de provincies op 8 oktober 2019 nieuwe beleidsregels vastgesteld voor het verlenen van vergunningen op grond van de Wet natuurbescherming. Nadat protesten van boeren er afgelopen maandag in Friesland voor zorgden dat de beleidsregels van tafel gaan, zijn de provincies Gelderland, Drenthe en Overijssel dinsdag overstag gegaan.

Het is onduidelijk wat het intrekken van de beleidsregels voor de praktijk betekent, omdat in de andere provincies de beleidsregels nog wel van kracht zijn. Bovendien hebben de gedeputeerden van de vier provincies aangegeven dat er wel nieuwe stikstofmaatregelen zullen worden opgesteld.