1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Is uw huidige testament nog up to date?

Is uw huidige testament nog up to date?

Voor een testament geldt dat met enige regelmaat moet worden gecontroleerd of het nog aansluit bij uw wensen en bij de geldende regelgeving.Persoonlijke situaties veranderen. Kinderen worden groot, schoonkinderen komen in beeld en kleinkinderen dienen zich aan. Vriendschappen worden hechter, terwijl andere juist verwateren. U bent zich betrokken gaan voelen bij één of meerdere goeddoelinstellingen en u wilt zo’n instelling graag iets nalaten. Dit zijn allemaal voorbeelden van situaties die v...
Leestijd 
Auteur artikel Ineke Meuwese
Gepubliceerd 16 april 2012
Laatst gewijzigd 16 april 2018
Voor een testament geldt dat met enige regelmaat moet worden gecontroleerd of het nog aansluit bij uw wensen en bij de geldende regelgeving.

Persoonlijke situaties veranderen. Kinderen worden groot, schoonkinderen komen in beeld en kleinkinderen dienen zich aan. Vriendschappen worden hechter, terwijl andere juist verwateren. U bent zich betrokken gaan voelen bij één of meerdere goeddoelinstellingen en u wilt zo’n instelling graag iets nalaten. Dit zijn allemaal voorbeelden van situaties die van invloed kunnen zijn op de inhoud van uw testament.

Ook gewijzigde wet- en regelgeving zijn aanleiding om uw testamenten zeker eens in de vijf jaar te laten controleren. Er komen steeds meer mogelijkheden om erfbelasting te besparen. Een testament moet wel ruimte bieden om deze mogelijkheden te benutten. Is er bijvoorbeeld een zogenaamd afvullegaat in uw testament opgenomen? Wat een afvullegaat precies inhoudt kunt u ook op deze site nalezen.
De Week van het Testament is bij uitstek geschikt om eens stil te staan bij uw testament.

In de Week van het testament, 16 april tot en met 20 april, staat ook het notariaat van Dirkzwager stil bij uw testament. De wetgeving omtrent nalaten, erfbelasting en schenken is in beweging en er is veel veranderd. Mogelijk heeft dit gevolgen voor uw testament. De (kandidaat-)notarissen van Dirkzwager adviseren u graag over uw (huidige) testamenten. Voor het maken van een afspraak of meer informatie kunt u contact opnemen met ons secretariaat via 026 365 55 68 (Arnhem) of 024 381 27 38 (Nijmegen). Als u in de week van het testament een afspraak maakt dan is de eerste bespreking van een half uur gratis.