De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

  1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Kennishangout (VIDEO): Praktische uitleg bij de Handreiking DBA

Kennishangout (VIDEO): Praktische uitleg bij de Handreiking DBA

Zoals al meerdere keren aangekondigd is hier dan de link naar de kennishangout waarin ik u samen met mijn kantoorgenoot Renate Peijs meeneem door de Handreiking DBA.De Handreiking DBA bevat het beoordelingskader dat de Belastingdienst gebruikt bij de beantwoording van de vraag of een voorgelegde overeenkomst gevolgen heeft voor de loonheffingen. Immers, indien feitelijk sprake is van een dienstbetrekking moet de opdrachtgever (of eigenlijk werkgever) alsnog loonheffingen inhouden en betalen....
Leestijd 
Auteur artikel Harold Willems (uit dienst)
Gepubliceerd23 maart 2016
Laatst gewijzigd16 april 2018
 
Zoals al meerdere keren aangekondigd is hier dan de link naar de kennishangout waarin ik u samen met mijn kantoorgenoot Renate Peijs meeneem door de Handreiking DBA.

De Handreiking DBA bevat het beoordelingskader dat de Belastingdienst gebruikt bij de beantwoording van de vraag of een voorgelegde overeenkomst gevolgen heeft voor de loonheffingen. Immers, indien feitelijk sprake is van een dienstbetrekking moet de opdrachtgever (of eigenlijk werkgever) alsnog loonheffingen inhouden en betalen. Ook wordt in de Handreiking DBA de fictieve dienstbetrekking toegelicht.

Als u vragen heeft over de Wet DBA of als u hulp wil bij het opstellen van een overeenkomst, kunt u natuurlijk contact met ons opnemen!