De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

  1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Regionaal EPD Midden-Holland staakt uitwisseling medische gegevens

Regionaal EPD Midden-Holland staakt uitwisseling medische gegevens

Een regionaal schakelpunt van een uitwisselingsproject van elektronische patiëntengegevens in het gebied Midden-Holland heeft recentelijk besloten de uitwisseling van medische gegevens geheel te staken. Dit bericht het College Bescherming Persoonsgegevens.Eerder oordeelde het College dat dit elektronisch patiëntendossier niet in overeenstemming zou zijn met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).Het College treedt niet verder handhavend op, omdat het regionaal schakelpunt haar werk...
Auteur artikelMark Jansen
Gepubliceerd20 juli 2010
Laatst gewijzigd16 april 2018
Leestijd 
Een regionaal schakelpunt van een uitwisselingsproject van elektronische patiëntengegevens in het gebied Midden-Holland heeft recentelijk besloten de uitwisseling van medische gegevens geheel te staken. Dit bericht het College Bescherming Persoonsgegevens.

Eerder oordeelde het College dat dit elektronisch patiëntendossier niet in overeenstemming zou zijn met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

Het College treedt niet verder handhavend op, omdat het regionaal schakelpunt haar werkzaamheden inmiddels heeft gestaakt. Waarom het schakelpunt er nu voor kiest de uitwisseling van medische gegevens algeheel te staken wordt uit het bericht van het College Bescherming Persoonsgegevens niet duidelijk.
Beoordeel dit artikel